Israel er lei av at Hollywood filmer Jesus korsfestelse i Italia og korsfarernes invasjon av det Hellige Land i Marokko. Det er mest naturlig å filme disse begivenhetene i de områdene der hendelsene fant sted, mener de israelske myndighetene som nå vil bruke skattelettelser og forsikringer mot terrorangrep for å lokke filmskaperne til landet, melder Associated Press. "Det er absurd. Filmer som handler om Jerusalem er filmet i Malta, Marokko og Hellas," sier Yoram Honig, en israelsk regissør. Han leder Jerusalem filmfond, som ble satt opp for tre år siden for å oppmuntre til flere filmproduksjoner i byen. I henhold til konvensjonell visdom i Hollywood er Jerusalem altfor flyktig til å sikre jevn filming på location. Internasjonale forsikringsselskaper har tradisjonelt nektet å gi dekning for terrorismerisiko eller tilbudt det til ublu priser, skriver telegrambyrået. Mens Israel på 1980-tallet tiltrakk slike stjernespekkete produksjoner som Sylvester Stallones "Rambo 3" og Chuck Norris '"The Delta Force", har Israel i den senere tiden tapt potensielle produksjoner til andre land som begynte å gi store skattemessige insentiver til produsenter. "Hvis de tror det er dyrt og farlig, vil de ikke ønsker å komme," mener Honig. Derfor har den israelske regjeringen vedtatt en lov i 2008 som tilbyr skattelettelser til utenlandske filmselskaper som velger å skyte i Israel. Og tidligere i år innførte Israel en ordning med et forsikringsfond for å gi dekning til en produksjon i tilfelle forstyrrelser ved krigshandlinger eller terrorisme, sier Zafrir Asas, leder av avdelingen for audiovisuelle næringer i Israels departement for industri, og handel til Associated Press. Men 2008-loven har hatt liten effekt fordi skatteinsentivene er langt lavere enn hva andre land gir, innrømmer han. Nava Levin, den israelske representanten til Producers Guild of America, sier at loven faktisk skaper hindringer for filmskapere, blant annet på grunn av et krav om at israelske produksjonsselskaper skal kjøpe varer og tjenester for produsentene på deres vegne. Loven "er skrevet på en måte som gjør at den er nesten umulig å dra nytte av," sier Levin. Selv israelske produsenter har holdt seg unna Jerusalem: “Av om lag 600 israelske filmer filmet siden landet ble grunnlagt, har bare rundt 30 blitt filmet i Jerusalem”, sier Honig. “Det har begynt å endre seg nylig, med noen av Israels mest kjente nye filmer skutt her med fondets økonomiske støtte, inkludert Joseph Cedar sin "Fotnote", som ble tildelt beste manus under årets Cannes film festival”, forteller han. Nå er byen blitt langt mer attraktiv. Den tilbyr pengeinsentiver og en kommunal avdeling som vil bistå med filmingstillatelser og locationlogistikk. Bare fire internasjonale produksjoner blir skutt i Jerusalem hvert år, de fleste av dem europeiske. Nå håper Honig på en vesentlig økning. “En del av arbeidet for å få Jerusalem inn i kinosaler er også å presentere et mer positivt bilde av byen enn konfliktene sett i nyhetene”, sier Stephan Miller, talsmann for Jerusalem ordfører Nir Barkat. Honig forteller til Associated Press at det kommunale fondet er nær ved å signere en kontrakt med en tysk produsent som planlegger å skyte en film om rettssaken mot krigsforbryteren Adolf Eichmann, som fant sted i Jerusalem i 1961. En italiensk produsent har også foreslått filming av en komedie i byen om en italiensk nonne som forelsker seg i en ultra-ortodoks jøde. Andre prosjekter filmfondet jobber med å få til byen er en indisk-israelsk romantisk film, "Jerusalem, jeg elsker deg." En delegasjon av Bollywoodprodusenter har nylig besøkte byen for å speide ut filmingsmuligheter. Og et nytt animasjonsstudio i byen, Animasjon Lab, har kurtisert Hollywood-produsenter til å jobbe med deres første spillefilm, "The Wild Bunch", planlagt for utgivelse i 2012, skriver associated Press.

Israel er lei av at Hollywood filmer Jesus korsfestelse i Italia og korsfarernes invasjon av det Hellige Land i Marokko. Det er mest naturlig å filme disse begivenhetene i de områdene der hendelsene fant sted, mener de israelske myndighetene som nå vil bruke skattelettelser og forsikringer mot terrorangrep for å lokke filmskaperne til landet, melder Associated Press. “Det er absurd. Filmer som handler om Jerusalem er filmet i Malta, Marokko og Hellas,” sier Yoram Honig, en israelsk regissør. Han leder Jerusalem filmfond, som ble satt opp for tre år siden for å oppmuntre til flere filmproduksjoner i byen.

I henhold til konvensjonell visdom i Hollywood er Jerusalem altfor flyktig til å sikre jevn filming på location. Internasjonale forsikringsselskaper har tradisjonelt nektet å gi dekning for terrorismerisiko eller tilbudt det til ublu priser, skriver telegrambyrået.

Mens Israel på 1980-tallet tiltrakk slike stjernespekkete produksjoner som Sylvester Stallones “Rambo 3″ og Chuck Norris ‘”The Delta Force”, har Israel i den senere tiden tapt potensielle produksjoner til andre land som begynte å gi store skattemessige insentiver til produsenter. “Hvis de tror det er dyrt og farlig, vil de ikke ønsker å komme,” mener Honig.

Derfor har den israelske regjeringen vedtatt en lov i 2008 som tilbyr skattelettelser til utenlandske filmselskaper som velger å skyte i Israel. Og tidligere i år innførte Israel en ordning med et forsikringsfond for å gi dekning til en produksjon i tilfelle forstyrrelser ved krigshandlinger eller terrorisme, sier Zafrir Asas, leder av avdelingen for audiovisuelle næringer i Israels departement for industri, og handel til Associated Press. Men 2008-loven har hatt liten effekt fordi skatteinsentivene er langt lavere enn hva andre land gir, innrømmer han.

Nava Levin, den israelske representanten til Producers Guild of America, sier at loven faktisk skaper hindringer for filmskapere, blant annet på grunn av et krav om at israelske produksjonsselskaper skal kjøpe varer og tjenester for produsentene på deres vegne. Loven “er skrevet på en måte som gjør at den er nesten umulig å dra nytte av,” sier Levin.

Selv israelske produsenter har holdt seg unna Jerusalem: “Av om lag 600 israelske filmer filmet siden landet ble grunnlagt, har bare rundt 30 blitt filmet i Jerusalem”, sier Honig. “Det har begynt å endre seg nylig, med noen av Israels mest kjente nye filmer skutt her med fondets økonomiske støtte, inkludert Joseph Cedar sin “Fotnote”, som ble tildelt beste manus under årets Cannes film festival”, forteller han.

Nå er byen blitt langt mer attraktiv. Den tilbyr pengeinsentiver og en kommunal avdeling som vil bistå med filmingstillatelser og locationlogistikk. Bare fire internasjonale produksjoner blir skutt i Jerusalem hvert år, de fleste av dem europeiske. Nå håper Honig på en vesentlig økning.

“En del av arbeidet for å få Jerusalem inn i kinosaler er også å presentere et mer positivt bilde av byen enn konfliktene sett i nyhetene”, sier Stephan Miller, talsmann for Jerusalem ordfører Nir Barkat.

Honig forteller til Associated Press at det kommunale fondet er nær ved å signere en kontrakt med en tysk produsent som planlegger å skyte en film om rettssaken mot krigsforbryteren Adolf Eichmann, som fant sted i Jerusalem i 1961. En italiensk produsent har også foreslått filming av en komedie i byen om en italiensk nonne som forelsker seg i en ultra-ortodoks jøde.

Andre prosjekter filmfondet jobber med å få til byen er en indisk-israelsk romantisk film, “Jerusalem, jeg elsker deg.” En delegasjon av Bollywoodprodusenter har nylig besøkte byen for å speide ut filmingsmuligheter. Og et nytt animasjonsstudio i byen, Animasjon Lab, har kurtisert Hollywood-produsenter til å jobbe med deres første spillefilm, “The Wild Bunch”, planlagt for utgivelse i 2012, skriver associated Press.