Planer for Israel femte avsaltingsanlegg er nå i gang etter at Finansdepartementet ga konsesjon for et anlegg i kystbyen Ashdod. Avsaltingsanlegget vil koste 432 millioner dollar og produsere 100 millioner kubikkmeter med drikkevann årlig. Det vil dermed levere 15 % av vannforbruket til israelske husholdninger, skriver nettstedet Water World. "Avsalting av vann fra Middelhavet som en erstatning for regnvann fra Genesaretsjøen er et must for oss og vi vil fortsette å handle og utvide produksjonen fra eksisterende anlegg," sier Israelsk finansminister Yuval Steinitz.  År med tørke har tvunget Israel til å bli en leder i Midtøsten for avsalting og vanngjenbruk og til å stole på Genesaretsjøen, skriver Water World. I fjor åpnet et a verdens største avsaltingsanlegg på den tiden i kystbyen Hadera. Dette anlegget er produsert for å kunne produsere 127 millioner kubikkmeter vann, og eies av IDE Technologies og Shikun & Binui. Før dette var IDE Technologies i Ashkelon det største avsaltingsanlegget i Israel med en produksjon på 118 millioner kubikkmeter vann pr. år, skriver Water World. Vannteknologi er i ferd med å bli en viktig eksportartikkel for Israel. I november 2009 ble det avholdt en stor vannteknologikongress, WATEC, i Tel Aviv, blant annet med en delegasjon fra Norsk Israelsk Handelskammer til stede, inkludert handelskammerets leder, Dag Abrahamsen. Til stede på den store messen og kongressen var også en stor delegasjon fra Brasil, blant annet bestående av ti delstatsministere og representanter for landets største vannselskaper. For Brasil er det viktig å finne løsninger på vannforbruket før Rio de Janeiro arrangerer sommerolympiaden i 2016. Da vil tusenvis av utlendinger komme til byen. 72 prosent av alt vann i Israel blir gjenbrukt. Det er et ganske oppsiktsvekkende resultat tatt i betraktning at det landet i verden som har det beste resultatet etter Israel er Spania, der bare 12 prosent av alt vann blir gjenbrukt, og tatt i betraktning at den tilsvarende prosenten i Sentral Europa er 1 prosent.

Planer for Israel femte avsaltingsanlegg er nå i gang etter at Finansdepartementet ga konsesjon for et anlegg i kystbyen Ashdod. Avsaltingsanlegget vil koste 432 millioner dollar og produsere 100 millioner kubikkmeter med drikkevann årlig. Det vil dermed levere 15 % av vannforbruket til israelske husholdninger, skriver nettstedet Water World. “Avsalting av vann fra Middelhavet som en erstatning for regnvann fra Genesaretsjøen er et must for oss og vi vil fortsette å handle og utvide produksjonen fra eksisterende anlegg,” sier Israelsk finansminister Yuval Steinitz.

 År med tørke har tvunget Israel til å bli en leder i Midtøsten for avsalting og vanngjenbruk og til å stole på Genesaretsjøen, skriver Water World.

I fjor åpnet et a verdens største avsaltingsanlegg på den tiden i kystbyen Hadera. Dette anlegget er produsert for å kunne produsere 127 millioner kubikkmeter vann, og eies av IDE Technologies og Shikun & Binui. Før dette var IDE Technologies i Ashkelon det største avsaltingsanlegget i Israel med en produksjon på 118 millioner kubikkmeter vann pr. år, skriver Water World.

Vannteknologi er i ferd med å bli en viktig eksportartikkel for Israel. I november 2009 ble det avholdt en stor vannteknologikongress, WATEC, i Tel Aviv, blant annet med en delegasjon fra Norsk Israelsk Handelskammer til stede, inkludert handelskammerets leder, Dag Abrahamsen. Til stede på den store messen og kongressen var også en stor delegasjon fra Brasil, blant annet bestående av ti delstatsministere og representanter for landets største vannselskaper. For Brasil er det viktig å finne løsninger på vannforbruket før Rio de Janeiro arrangerer sommerolympiaden i 2016. Da vil tusenvis av utlendinger komme til byen.

72 prosent av alt vann i Israel blir gjenbrukt. Det er et ganske oppsiktsvekkende resultat tatt i betraktning at det landet i verden som har det beste resultatet etter Israel er Spania, der bare 12 prosent av alt vann blir gjenbrukt, og tatt i betraktning at den tilsvarende prosenten i Sentral Europa er 1 prosent.