Mer enn 60.000 palestinere er ventet å besøke Israel som turister innen utgangen av 2011, minst dobbelt så mange som i fjor, ifølge en tjenestemann i det israelske forsvarsdepartementet, skriver Haaretz. Israel planlegger å doble antall tillatelser utstedt til palestinere i år, på grunn av forbedret sikkerhet på Vestbredden. Forsvarsdepartementet tar imidlertid forbehold når det gjelder prognosen dersom det oppstår uroligheter på Vestbredden i forbindelse med FN-behandlingen av spørsmålet om en palestinsk stat i september. Tillatelsene til å besøke Israel som turister er vanligvis ikke utstedt til enkeltpersoner eller familier, men hovedsakelig til skoler og sommerleirer som ønsker å ta barna for å besøke strender og blandet jødisk-arabiske byer i Israel. I 2010 ble det gitt 28000 tillatelser til palestinere til å besøke Israel. Tillatelsene er gitt spesielt for turer, i tillegg til øvrige tillatelser gitt for sysselsetting, medisinsk behandling eller fangebesøk. I løpet av de første seks månedene av 2011 ble det utstedt 31 000 besøkstillatelser, mer enn i hele fjor, og det forventer å utstede minst 20.000 flere i løpet av sommerferien. "Vi ønsker at palestinerne, særlig de unge, skal få se en annen type israelere, ikke bare soldater og bosettere, så vil de kanskje gå på strendene i Israel i september, i stedet for å demonstrere,” sier Haaretz sin kilde. De fleste av palestinerne besøker arabiske og blandede byer som Haifa, Jaffa og Acre, blant annet på grunn av sine strender. Et annet populært reisemål er Ramat Gan Safari, som har utarbeidet arabisk-språklige turer for å imøtekomme de mange palestinske besøkende. "For mange av disse ungdommene, er dette den første besøk til stranden," sier en israelsk guide til Haaretz.

Mer enn 60.000 palestinere er ventet å besøke Israel som turister innen utgangen av 2011, minst dobbelt så mange som i fjor, ifølge en tjenestemann i det israelske forsvarsdepartementet, skriver Haaretz. Israel planlegger å doble antall tillatelser utstedt til palestinere i år, på grunn av forbedret sikkerhet på Vestbredden. Forsvarsdepartementet tar imidlertid forbehold når det gjelder prognosen dersom det oppstår uroligheter på Vestbredden i forbindelse med FN-behandlingen av spørsmålet om en palestinsk stat i september.

Tillatelsene til å besøke Israel som turister er vanligvis ikke utstedt til enkeltpersoner eller familier, men hovedsakelig til skoler og sommerleirer som ønsker å ta barna for å besøke strender og blandet jødisk-arabiske byer i Israel.

I 2010 ble det gitt 28000 tillatelser til palestinere til å besøke Israel. Tillatelsene er gitt spesielt for turer, i tillegg til øvrige tillatelser gitt for sysselsetting, medisinsk behandling eller fangebesøk. I løpet av de første seks månedene av 2011 ble det utstedt 31 000 besøkstillatelser, mer enn i hele fjor, og det forventer å utstede minst 20.000 flere i løpet av sommerferien.

“Vi ønsker at palestinerne, særlig de unge, skal få se en annen type israelere, ikke bare soldater og bosettere, så vil de kanskje gå på strendene i Israel i september, i stedet for å demonstrere,” sier Haaretz sin kilde. De fleste av palestinerne besøker arabiske og blandede byer som Haifa, Jaffa og Acre, blant annet på grunn av sine strender. Et annet populært reisemål er Ramat Gan Safari, som har utarbeidet arabisk-språklige turer for å imøtekomme de mange palestinske besøkende.

“For mange av disse ungdommene, er dette den første besøk til stranden,” sier en israelsk guide til Haaretz.