Jerusalem og Tel Aviv er blant de tre beste byene i regionen å besøke, ifølge en fersk meningsmåling tatt av det New York-baserte magasinet Travel + Leisure. Cape Town ble rangert av leserne som nr. 1 turistmål i Midtøsten og Afrika kategorien, med Jerusalem og Tel Aviv tett bak.  Kairo og Dubai, begge byer som har fått overveldende medieoppmerksomhet som reisemål i regionen de siste årene, rangerer også høyt på målingen, men havner bak de to israelske byene, på henholdsvis fjerde og femte plass. Leserne valgte sine favorittbyer basert på en rekke kriterier, blant annet kultur, sightseeing, mat og restauranter, reisekostnader og selvfølgelig shopping. Magasinet gjennomfører en slik undersøkelse hvert år, og har de siste 16 årene også publisert en undersøkelse over hoteller, flyselskaper, byer, spa, og øyer, blant andre turistinformasjoner. Travel + Leisure lesere overstiger én million, hvorav mange baserer sine reiseruter på råd fra dette ledende internasjonale turistmagasinet, skriver Haaretz “Over de siste to årene har departementet styrket sin markedsføring over hele verden, med fokus på å skape en ny image for Israel -. Hellig Land med Jerusalem i midten, med et eget fokus på byene Eilat og Tel Aviv,” sier den israelske turistministeren Stas Miseznikov. Han mener at det er hovedårsaken til den voldsomme  tilstrømningen av turister de siste årene. Samtidig har det selvsagt også vært viktig at byggingen av sikkerhetsgjerdet, sammen med andre sikkerhetstiltak, nesten helt har fjernet terroren, slik at turistene kan føle seg trygge. Når to byer i det samme lille landet florerer nesten på topp over populære reisemål, kan det ha sammenheng med de store forskjellene mellom byene. Jerusalem er en av verdens viktigste historiske byer med religiøse severdigheter for alle de tre største verdensreligionene, mens Tel Aviv flere ganger tidligere er kåret som en av verdens fremste party-byer, og også scorer stort som “strandby”. Forrige måned var igjen den beste turistmåneden i landets historie med 262 000 turister. Det israelske turistdepartementet sier at den intensive og målrettede markedsføringskampanjer vil fortsette for å opprettholde turisttrafikken. Den første halvdel av 2011 viste en svak økning i antall overnattinger ved israelske hoteller, ifølge tall fra det israelske statistiske sentralbyrået, skriver Ynet News. Økningen var på en prosent sammenliknet med det samme tidsrommet i 2010, som var et rekordår for israelsk turisme. Overnattingene fordelte seg jevnt mellom israelere og utenlandske turister. Antallet utenlandske turister fikk en litt mer betydelig økning på 4 %, som er rekord. Rombelegget for de israelske hotellene lå gjennomsnittlig på 64 %. Haifa hadde den høyeste veksten i belegg, fra 58 % til 63,5 % i første halvår.  I juni viste imidlertid hotellbelegget en nedgang, og det israelske hotellforbundet frykter at de siste månedenes uro i Midt Østen og den vanskelige økonomien i USA og flere europeiske land etter hvert kan få negative konsekvenser for turistbesøket. Israelsk nabostat Jordan hadde en nedgang i sitt turistbesøk på 14 % første halvår. Jordanske tjenestemenn mener at nedgangen skyldes uroen i regionen, men håper på å tiltrekke seg nye turister som kan tenke seg å velge det mer stabile kongedømmet fremfor Syria eller Egypt.

Jerusalem og Tel Aviv er blant de tre beste byene i regionen å besøke, ifølge en fersk meningsmåling tatt av det New York-baserte magasinet Travel + Leisure. Cape Town ble rangert av leserne som nr. 1 turistmål i Midtøsten og Afrika kategorien, med Jerusalem og Tel Aviv tett bak.  Kairo og Dubai, begge byer som har fått overveldende medieoppmerksomhet som reisemål i regionen de siste årene, rangerer også høyt på målingen, men havner bak de to israelske byene, på henholdsvis fjerde og femte plass.

Leserne valgte sine favorittbyer basert på en rekke kriterier, blant annet kultur, sightseeing, mat og restauranter, reisekostnader og selvfølgelig shopping.

Magasinet gjennomfører en slik undersøkelse hvert år, og har de siste 16 årene også publisert en undersøkelse over hoteller, flyselskaper, byer, spa, og øyer, blant andre turistinformasjoner.

Travel + Leisure lesere overstiger én million, hvorav mange baserer sine reiseruter på råd fra dette ledende internasjonale turistmagasinet, skriver Haaretz

“Over de siste to årene har departementet styrket sin markedsføring over hele verden, med fokus på å skape en ny image for Israel -. Hellig Land med Jerusalem i midten, med et eget fokus på byene Eilat og Tel Aviv,” sier den israelske turistministeren Stas Miseznikov. Han mener at det er hovedårsaken til den voldsomme  tilstrømningen av turister de siste årene. Samtidig har det selvsagt også vært viktig at byggingen av sikkerhetsgjerdet, sammen med andre sikkerhetstiltak, nesten helt har fjernet terroren, slik at turistene kan føle seg trygge.

Når to byer i det samme lille landet florerer nesten på topp over populære reisemål, kan det ha sammenheng med de store forskjellene mellom byene. Jerusalem er en av verdens viktigste historiske byer med religiøse severdigheter for alle de tre største verdensreligionene, mens Tel Aviv flere ganger tidligere er kåret som en av verdens fremste party-byer, og også scorer stort som “strandby”.

Forrige måned var igjen den beste turistmåneden i landets historie med 262 000 turister. Det israelske turistdepartementet sier at den intensive og målrettede markedsføringskampanjer vil fortsette for å opprettholde turisttrafikken.

Den første halvdel av 2011 viste en svak økning i antall overnattinger ved israelske hoteller, ifølge tall fra det israelske statistiske sentralbyrået, skriver Ynet News. Økningen var på en prosent sammenliknet med det samme tidsrommet i 2010, som var et rekordår for israelsk turisme. Overnattingene fordelte seg jevnt mellom israelere og utenlandske turister. Antallet utenlandske turister fikk en litt mer betydelig økning på 4 %, som er rekord. Rombelegget for de israelske hotellene lå gjennomsnittlig på 64 %. Haifa hadde den høyeste veksten i belegg, fra 58 % til 63,5 % i første halvår.

 I juni viste imidlertid hotellbelegget en nedgang, og det israelske hotellforbundet frykter at de siste månedenes uro i Midt Østen og den vanskelige økonomien i USA og flere europeiske land etter hvert kan få negative konsekvenser for turistbesøket.

Israelsk nabostat Jordan hadde en nedgang i sitt turistbesøk på 14 % første halvår. Jordanske tjenestemenn mener at nedgangen skyldes uroen i regionen, men håper på å tiltrekke seg nye turister som kan tenke seg å velge det mer stabile kongedømmet fremfor Syria eller Egypt.