Et dypere lag av naturgass har blitt oppdaget på Tamar-feltet utenfor kysten av Haifa, ifølge en rapport publisert forrige torsdag av Delek Drilling og Avner Oil Exploration. Virkningen av det nyoppdagede reservoaret har ennå ikke blitt analysert. Betydningen av den nyoppdagede strukturen vil avhenge av mengden naturgass på Tamar og på beregninger av flere lag i andre områder av Middelhavet som ennå ikke er oppdaget, skriver Haaretz. Det nye reservoaret, "Layer D ', ble oppdaget under' Tamar 3 ', og sies å være opptil 25 meter bredt. Ifølge Noble Energy - den amerikanske partneren som leder konsortiet – jobbes det nå med å samle data på Layer D og analysere konsekvensene av omfanget av gassreservene på Tamar. Det er for øyeblikket ikke mulig å bestemme størrelsen og de økonomiske implikasjonene av den nyoppdagede reserven. Noble eier 36 % av Tamar, mens Isramco Negev eier 28,75 % og Delek Group, kontrollert av Yitzhak Tshuva, har 31 % av aksjene gjennom to enheter med like andeler på 15,6% hver, Avner oljeleting og Delek Drilling. Tamar området er det største naturlige gassfunnet i Israel og har planer om salg av naturgass til Israel i 2013. Det er i dag en tvist om de maritime grensene mellom Libanon og Israel, men tvisten berører ikke Tamar og Leviathan gass prospekter, skriver Haaretz.

Et dypere lag av naturgass har blitt oppdaget på Tamar-feltet utenfor kysten av Haifa, ifølge en rapport publisert forrige torsdag av Delek Drilling og Avner Oil Exploration. Virkningen av det nyoppdagede reservoaret har ennå ikke blitt analysert. Betydningen av den nyoppdagede strukturen vil avhenge av mengden naturgass på Tamar og på beregninger av flere lag i andre områder av Middelhavet som ennå ikke er oppdaget, skriver Haaretz.

Det nye reservoaret, “Layer D ‘, ble oppdaget under’ Tamar 3 ‘, og sies å være opptil 25 meter bredt. Ifølge Noble Energy – den amerikanske partneren som leder konsortiet – jobbes det nå med å samle data på Layer D og analysere konsekvensene av omfanget av gassreservene på Tamar. Det er for øyeblikket ikke mulig å bestemme størrelsen og de økonomiske implikasjonene av den nyoppdagede reserven.

Noble eier 36 % av Tamar, mens Isramco Negev eier 28,75 % og Delek Group, kontrollert av Yitzhak Tshuva, har 31 % av aksjene gjennom to enheter med like andeler på 15,6% hver, Avner oljeleting og Delek Drilling.

Tamar området er det største naturlige gassfunnet i Israel og har planer om salg av naturgass til Israel i 2013. Det er i dag en tvist om de maritime grensene mellom Libanon og Israel, men tvisten berører ikke Tamar og Leviathan gass prospekter, skriver Haaretz.