De amerikanske styrkene bruker nå israelsk rekognoseringsutstyr i Afghanistan. De har i bruk tre taktiske ”aerostat” systemer, store varmluftsballonger, som skal beskytte amerikanske soldater i aksjon. Leveransen av de tre Skystar-180 ”aerostat”-systemene skal ifølge kilder i det amerikanske militæret brukes til å skjerme troppene som er utplassert sør i Afghanistan. Ytterligere tre systemer skal leveres i august, skriver Israelkorrespondenten til Norge I Dag, Richard Oestermann. Skystart-180 er et lite ”aerostat”-system, som har en avansert elektronisk-optisk sensor kalt T-STAMP. Den har dagtidskamera og nattsensor, som gir militæret 360 graders dekning i høyder opp til 700 meter. I luften styres Skystartenheten fra en transportabel kontrollenhet som viser bilder og de nøyaktige koordinatene av ethvert objekt av interesse. Skystar ”familien” kan oppdage mål opptil 4 km fra ballongen. Den samles og sendes opp i luften på bare 15 minutter. Skystar-180 transporteres inn i operasjonsområdet av et lett militærkjøretøy og kan flyttes raskt mellom ulike posisjoner. Den betjenes av kun to personer. Skystar-systemet brukes av Israelsk militær og politi, kanadiske styrker i Afghanistan og i land med omfattende grenseforsvar og etterretnings-operasjoner og annen sikkerhet, skriver Norge I Dag. Israelske overvåkningssystemer er også brukt ved flere tidligere aksjoner. I 2010 brukte Tyskland, Australia, Spania, Frankrike og Canada fjernstyrte luft-fartøyer (UAV's), som var produsert i Israel, i anti-Taliban aksjoner, skriver avisen. Slik virker skystar-systemet: httpv://www.youtube.com/watch?v=niQ1mT3erZ8

De amerikanske styrkene bruker nå israelsk rekognoseringsutstyr i Afghanistan. De har i bruk tre taktiske ”aerostat” systemer, store varmluftsballonger, som skal beskytte amerikanske soldater i aksjon. Leveransen av de tre Skystar-180 ”aerostat”-systemene skal ifølge kilder i det amerikanske militæret brukes til å skjerme troppene som er utplassert sør i Afghanistan. Ytterligere tre systemer skal leveres i august, skriver Israelkorrespondenten til Norge I Dag, Richard Oestermann.

Skystart-180 er et lite ”aerostat”-system, som har en avansert elektronisk-optisk sensor kalt T-STAMP. Den har dagtidskamera og nattsensor, som gir militæret 360 graders dekning i høyder opp til 700 meter. I luften styres Skystartenheten fra en transportabel kontrollenhet som viser bilder og de nøyaktige koordinatene av ethvert objekt av interesse. Skystar ”familien” kan oppdage mål opptil 4 km fra ballongen. Den samles og sendes opp i luften på bare 15 minutter.

Skystar-180 transporteres inn i operasjonsområdet av et lett militærkjøretøy og kan flyttes raskt mellom ulike posisjoner. Den betjenes av kun to personer. Skystar-systemet brukes av Israelsk militær og politi, kanadiske styrker i Afghanistan og i land med omfattende grenseforsvar og etterretnings-operasjoner og annen sikkerhet, skriver Norge I Dag.

Israelske overvåkningssystemer er også brukt ved flere tidligere aksjoner. I 2010 brukte Tyskland, Australia, Spania, Frankrike og Canada fjernstyrte luft-fartøyer (UAV’s), som var produsert i Israel, i anti-Taliban aksjoner, skriver avisen.

Slik virker skystar-systemet: