Israelske studenter vant fem medaljer, en gull og fire bronse, i den 52. internasjonale matematikkolympiaden (IMO), som ble avsluttet i Amsterdam forrige fredag.  Etter en imponerende prestasjon, hoppet Israel 30 plasser i den globale rangeringen til 23. plass av 101 land som deltok i arrangementet. Dette er Israels beste prestasjon i de siste syv årene, skriver Ynet News. Uken før gjorde israelske studenter en like god innsats under olympiaden i fyiskk-kunnskap. Gullmedalje ble vunnet av Rom Dudkevitch fra Blich High School i Ramat Gan. Guy Raveh fra Leo Baeck School i Haifa, Yoav Krauss fra Katzir School i Holon, Tom Ferster fra Ostrovsky School i Raanana og Constantine Zabrani fra Ironi Hei School i Haifa tok alle hjem bronsemedaljer. "Det er en god følelse og mye moro," sier Raveh. "Konkurransen var tøff og vi var under mye press. I to dager fikk vi en rekke tester à fire og en halv time, men heldigvis lyktes vi. Nå skal vi tilbake til Israel og ta en pause fra matematikk. " Instruktør og leder av den israelske delegasjonen, Lev Radislevsky, legger til: "Vi er veldig stolte. Vi har et meget dyktig team, og vi trodde vi ville ha store prestasjoner i OL.." Den israelske utdanningsministeren Gideon Sa'ar gratulerte Radislevsky på slutten av konkurransen.  "Du representerer Israel respektfullt og nådde imponerende resultater," sier Sa'ar. Han sier han er sikker på at "Israels prestasjoner i fremtidens olympiader bare vil vokse.   For en uke siden gjorde israelske deltakere en like god prestasjon under den internasjonale olympiaden i fysikk for høyskoleelever i Thailand, der det israelske laget vant to gull, en sølvmedalje og en bronsemedalje. Israel rangerer nå som verdens 13. beste nasjon i fysikk-kunnskaper.

Israelske studenter vant fem medaljer, en gull og fire bronse, i den 52. internasjonale matematikkolympiaden (IMO), som ble avsluttet i Amsterdam forrige fredag.  Etter en imponerende prestasjon, hoppet Israel 30 plasser i den globale rangeringen til 23. plass av 101 land som deltok i arrangementet. Dette er Israels beste prestasjon i de siste syv årene, skriver Ynet News. Uken før gjorde israelske studenter en like god innsats under olympiaden i fyiskk-kunnskap.

Gullmedalje ble vunnet av Rom Dudkevitch fra Blich High School i Ramat Gan. Guy Raveh fra Leo Baeck School i Haifa, Yoav Krauss fra Katzir School i Holon, Tom Ferster fra Ostrovsky School i Raanana og Constantine Zabrani fra Ironi Hei School i Haifa tok alle hjem bronsemedaljer.

“Det er en god følelse og mye moro,” sier Raveh. “Konkurransen var tøff og vi var under mye press. I to dager fikk vi en rekke tester à fire og en halv time, men heldigvis lyktes vi. Nå skal vi tilbake til Israel og ta en pause fra matematikk. ”

Instruktør og leder av den israelske delegasjonen, Lev Radislevsky, legger til: “Vi er veldig stolte. Vi har et meget dyktig team, og vi trodde vi ville ha store prestasjoner i OL..”

Den israelske utdanningsministeren Gideon Sa’ar gratulerte Radislevsky på slutten av konkurransen.  “Du representerer Israel respektfullt og nådde imponerende resultater,” sier Sa’ar. Han sier han er sikker på at “Israels prestasjoner i fremtidens olympiader bare vil vokse.
 
For en uke siden gjorde israelske deltakere en like god prestasjon under den internasjonale olympiaden i fysikk for høyskoleelever i Thailand, der det israelske laget vant to gull, en sølvmedalje og en bronsemedalje. Israel rangerer nå som verdens 13. beste nasjon i fysikk-kunnskaper.