Den israelske forsvarsministeren Ehud Barak har i en direkte samtale med den norske forsvarsministeren tilbudt Norge hjelp etter fredagens terrorhandlinger. Israel er ekspert på sikkerhet og terrorbekjempelse. Israel tilbød rettsmedisinske assistanse, hjelp til evakuering av sårede, og medisinsk støtte. Den norske forsvarsministeren skal ifølge en kilde ved Baraks kontor ha takket for tilbudet, men sagt at Norge for øyeblikket ikke har behov for utenlandsk bistand. “Israel identifiserer seg med den dype smerten og sorgen til det norske folk”, sier landets statsminister Benjamin Netanyahu i en uttalelse etter fredagens massakre, skriver Jerusalem Post. “Israel uttrykker sjokk over terrorangrepet i ​​Oslo, som har tatt livet av uskyldige ofre. Ingenting i det hele tatt kan rettferdiggjøre en slik hensynsløs vold, og vi fordømmer denne brutale handlingen med den ytterste tyngdekraften, " heter det i en erklæring fra den israelske utenriksministeren. De israelske avisene har i går og i dag vært fulle av empatiske kondolanser i kommentarfeltene under artiklene som har omhandlet massakren. Flere av leserne påpeker at Norge er kjent for å være et land som har vist liten empati og forståelse for de problemene israelerne har i deres hverdag, med konstant frykt for å bli rammet av terrorhandlinger, og håper at empatien og forståelsen for Israels problemer vil bli større etter dette.

Den israelske forsvarsministeren Ehud Barak har i en direkte samtale med den norske forsvarsministeren tilbudt Norge hjelp etter fredagens terrorhandlinger. Israel er ekspert på sikkerhet og terrorbekjempelse. Israel tilbød rettsmedisinske assistanse, hjelp til evakuering av sårede, og medisinsk støtte. Den norske forsvarsministeren skal ifølge en kilde ved Baraks kontor ha takket for tilbudet, men sagt at Norge for øyeblikket ikke har behov for utenlandsk bistand.

“Israel identifiserer seg med den dype smerten og sorgen til det norske folk”, sier landets statsminister Benjamin Netanyahu i en uttalelse etter fredagens massakre, skriver Jerusalem Post. “Israel uttrykker sjokk over terrorangrepet i ​​Oslo, som har tatt livet av uskyldige ofre. Ingenting i det hele tatt kan rettferdiggjøre en slik hensynsløs vold, og vi fordømmer denne brutale handlingen med den ytterste tyngdekraften, ” heter det i en erklæring fra den israelske utenriksministeren.

De israelske avisene har i går og i dag vært fulle av empatiske kondolanser i kommentarfeltene under artiklene som har omhandlet massakren. Flere av leserne påpeker at Norge er kjent for å være et land som har vist liten empati og forståelse for de problemene israelerne har i deres hverdag, med konstant frykt for å bli rammet av terrorhandlinger, og håper at empatien og forståelsen for Israels problemer vil bli større etter dette.