Israel har åpnet stedet som mange tror var stedet der Jesus ble døpt, for daglige turistbesøk, skriver Ynet News.  Området, som kalles Qasr al-Yahud, ble åpnet for allmennheten med en seremoni forrige tirsdag etter å ha vært stengt i 44 år, med unntak av enkelte kristne helligdager. Fra nå vil området være åpent hele året og besøkende vil ikke trenge forhåndstillatelser.Israels statsråd for regionalt samarbeid, Silvan Shalom, forteller til Ynet News at åpningen av stedet har kostet rundt 3 millioner dollar. Han beskriver åpningen som et mirakel. . "Etter å ha vært stengt og forfalt i 44 år klarte vi å møte denne utfordringen til tross for mye byråkrati,” sier han, og takker forsvarsdepartementet for samarbeidet om åpningen.  “Området har et enormt turistpotensiale og muligheten for å ta imot hundretusener av mennesker som kommer hit og forlenger sine opphold i Israel," sier han. Mange mener at dette stedet på Vestbredden er stedet der Døperen Johannes døpte Jesus i vannet fra Jordanelven. I Jordan mener man imidlertid at det rette stedet ligger på den jordanske siden av elven. Området på Vestbredden har vært stengt siden 1967 da Israel okkuperte området, hovedsakelig av militære grunner.

Israel har åpnet stedet som mange tror var stedet der Jesus ble døpt, for daglige turistbesøk, skriver Ynet News.  Området, som kalles Qasr al-Yahud, ble åpnet for allmennheten med en seremoni forrige tirsdag etter å ha vært stengt i 44 år, med unntak av enkelte kristne helligdager. Fra nå vil området være åpent hele året og besøkende vil ikke trenge forhåndstillatelser.Israels statsråd for regionalt samarbeid, Silvan Shalom, forteller til Ynet News at åpningen av stedet har kostet rundt 3 millioner dollar. Han beskriver åpningen som et mirakel.

. “Etter å ha vært stengt og forfalt i 44 år klarte vi å møte denne utfordringen til tross for mye byråkrati,” sier han, og takker forsvarsdepartementet for samarbeidet om åpningen.

 “Området har et enormt turistpotensiale og muligheten for å ta imot hundretusener av mennesker som kommer hit og forlenger sine opphold i Israel,” sier han.

Mange mener at dette stedet på Vestbredden er stedet der Døperen Johannes døpte Jesus i vannet fra Jordanelven. I Jordan mener man imidlertid at det rette stedet ligger på den jordanske siden av elven. Området på Vestbredden har vært stengt siden 1967 da Israel okkuperte området, hovedsakelig av militære grunner.