Over en million turister, 1 168 000, kom til Israel de første fire månedene I 2011. Det var fire prosent flere enn i samme periode i fjor, og en ny turistrekord til landet. Det samme gjaldt mai måned, da det ankom fem prosent flere internasjonale turister som overnattet minst en natt i landet enn i mai måned i 2010. Turistbesøket i mai var på 268 000, skriver Ynet News.  Både for det israelske næringslivet og for mange palestinere er det gode nyheter. Det gir økte inntekter til suvenirselgere og hotelleiere både i Israel og på Vestbredden. Under det palestinske opprøret i 2000-2001 var basarområdet i Jerusalems gamleby tomt for kunder, og de palestinske butikkeierne tjente knapt en norsk hundrelapp daglig. Nå strømmer turistene gjennom gatene i Gamlebyen igjen. “Vi er begeistret over å se en økning i reiser til Israel i løpet av mai måned, til tross for den nylige regionale uroen ", sier Haim Gutin, Israels kommisjonær for reiseliv med ansvar for Nord- og Sør-Amerika, “og denne trenden ser ut til å fortsette gjennom de varme sommermånedene. " Turiststatistikken viser også at Israel får stadig flere en-dags turister. Rundt 16.000 av de 40.000 en-dags besøkende til Israel i mai kom på cruiseskip - en 100 % økning i cruisereiser sammenlignet med mai 2010, skriver Ynet News. Cruisereiser til Israel var også ventet å nå en ny rekord i juni med bekreftet ankomst av 50 000 turister og mannskap på skipsanløp i de israelske havnebyene Ashdod og Haifa.

Over en million turister, 1 168 000, kom til Israel de første fire månedene I 2011. Det var fire prosent flere enn i samme periode i fjor, og en ny turistrekord til landet. Det samme gjaldt mai måned, da det ankom fem prosent flere internasjonale turister som overnattet minst en natt i landet enn i mai måned i 2010. Turistbesøket i mai var på 268 000, skriver Ynet News.  Både for det israelske næringslivet og for mange palestinere er det gode nyheter. Det gir økte inntekter til suvenirselgere og hotelleiere både i Israel og på Vestbredden.

Under det palestinske opprøret i 2000-2001 var basarområdet i Jerusalems gamleby tomt for kunder, og de palestinske butikkeierne tjente knapt en norsk hundrelapp daglig. Nå strømmer turistene gjennom gatene i Gamlebyen igjen.
“Vi er begeistret over å se en økning i reiser til Israel i løpet av mai måned, til tross for den nylige regionale uroen “, sier Haim Gutin, Israels kommisjonær for reiseliv med ansvar for Nord- og Sør-Amerika, “og denne trenden ser ut til å fortsette gjennom de varme sommermånedene. ”

Turiststatistikken viser også at Israel får stadig flere en-dags turister. Rundt 16.000 av de 40.000 en-dags besøkende til Israel i mai kom på cruiseskip – en 100 % økning i cruisereiser sammenlignet med mai 2010, skriver Ynet News. Cruisereiser til Israel var også ventet å nå en ny rekord i juni med bekreftet ankomst av 50 000 turister og mannskap på skipsanløp i de israelske havnebyene Ashdod og Haifa.