Mange små og store aktører har det siste året kastet seg på det israelske oljeeventyr, som i dag bare er i starten på en eventyrlig fremtid. Blant de mindre selskapene er Zion Oil & Gas, Inc med hovedkontor i Dallas og sidekontor i Cæsarea. For to uker siden søkte selskapet om en ny letetillatelse fra den israelske petroleumskommisjonen, fremgår det av en pressemelding fra selskapet. Zion Oil & Gas, Inc har allerede letetillatelse I et område kalt Joseph. Det nye leteområdet har fått navnet Asher-Joseph, og grenser naturlig nok til det område der selskapet allerede har fått tillatelse til å lete etter olje. Mens de større selskapene har funnet olje og gass utenfor kysten av Israel leter Zion Oil & Gas, Inc etter olje på landjorden. Asher-Joseph søknaden dekket et område på ca. 80.000 hektar med jord og er i vest og sør for Zions Joseph lisensområde. Det ligger nær kysten mellom Tel Aviv og Haifa. Tildeling av en tillatelse vil tillate oss å gjennomføre, på en eksklusiv basis gjennom en bestemt periode, foreløpige undersøkelser for å fastslå mulighetene for å oppdage petroleum i området som omfattes av tillatelsen, skriver selskapet i pressemeldingen. Selskapet har også to andre søknader inne til behandling hos de israelske petroleumsmyndighetene, sier selskapets administrerende direktør Richard Rinberg. Det ene området ligger ved Dødehavet. “ Vi fortsetter å gjennomføre vår lete- og boreprogram og bygger videre på vår fremgang hittil. Dersom vi får tildelt nye leteområder, ønsker vi å anskaffe ytterligere seismikk og andre geologiske og geofysiske data”, sier han. Zion Oil & Gas Inc. ble grunnlagt av John M. Brown (bilde) i april 2000 for å lete etter olje og gass i Israel og for å hjelpe Israel til å bli et energiselvstendig land. Selskapets grunnleggelse var kulminasjonen av en 14-års prosess som begynte etter at grunnleggeren John Brown hadde et inspirerende besøk i Israel i 1985, skriver selskapet på deres hjemmeside. Selskapets firmaattest sørget for autorisasjon av 20 millioner stamaksjer, pålydende 0,01 $ per aksje. I 2008 ble den autoriserte aksjekapitalen økt til 30 millioner aksjer, og i 2009 ble den autoriserte aksjekapital ytterligere økt til 50.millioner aksjer. Selskapet ble børsnotert på American Stock Exchange i desember 2006.og på NASDAQ børsen i september 2009. Det hører til sjeldenhetene at et forretningsfirma, og kanskje spesielt et oljeselskap, er opprettet med en religiøs og politisk visjon, men det er tilfellet med Zion Oil & Gas Inc. Visjonen da selskapet ble etablert var å hjelpe Israel i restaureringen av landet ved å finne og produsere olje og gass – og dermed bidra til å gjøre Israel politisk og økonomisk uavhengig. “Vi ser staten Israel ikke bare som et tilfluktssted for jøder, men som oppfyllelsen av profetien: "Og jeg vil plante dem på deres land, og de skal ikke mere bli trukket opp av deres land som jeg har gitt dem, sier Herren din Gud. "(Amos 9:15), skriver oljeselskapet på sin nettside. httpv://www.youtube.com/watch?v=LE6huEMgyqM&feature=player_embedded httpv://www.youtube.com/watch?v=HGpwr0y3H0Q&feature=related httpv://www.youtube.com/watch?v=NXyeTU3QucY&feature=related httpv://www.youtube.com/watch?v=6IItfblL5II&feature=related

Mange små og store aktører har det siste året kastet seg på det israelske oljeeventyr, som i dag bare er i starten på en eventyrlig fremtid. Blant de mindre selskapene er Zion Oil & Gas, Inc med hovedkontor i Dallas og sidekontor i Cæsarea. For to uker siden søkte selskapet om en ny letetillatelse fra den israelske petroleumskommisjonen, fremgår det av en pressemelding fra selskapet. Zion Oil & Gas, Inc har allerede letetillatelse I et område kalt Joseph. Det nye leteområdet har fått navnet Asher-Joseph, og grenser naturlig nok til det område der selskapet allerede har fått tillatelse til å lete etter olje.

Mens de større selskapene har funnet olje og gass utenfor kysten av Israel leter Zion Oil & Gas, Inc etter olje på landjorden. Asher-Joseph søknaden dekket et område på ca. 80.000 hektar med jord og er i vest og sør for Zions Joseph lisensområde. Det ligger nær kysten mellom Tel Aviv og Haifa.

Tildeling av en tillatelse vil tillate oss å gjennomføre, på en eksklusiv basis gjennom en bestemt periode, foreløpige undersøkelser for å fastslå mulighetene for å oppdage petroleum i området som omfattes av tillatelsen, skriver selskapet i pressemeldingen. Selskapet har også to andre søknader inne til behandling hos de israelske petroleumsmyndighetene, sier selskapets administrerende direktør Richard Rinberg. Det ene området ligger ved Dødehavet.

Vi fortsetter å gjennomføre vår lete- og boreprogram og bygger videre på vår fremgang hittil. Dersom vi får tildelt nye leteområder, ønsker vi å anskaffe ytterligere seismikk og andre geologiske og geofysiske data”, sier han.

Zion Oil & Gas Inc. ble grunnlagt av John M. Brown (bilde) i april 2000 for å lete etter olje og gass i Israel og for å hjelpe Israel til å bli et energiselvstendig land. Selskapets grunnleggelse var kulminasjonen av en 14-års prosess som begynte etter at grunnleggeren John Brown hadde et inspirerende besøk i Israel i 1985, skriver selskapet på deres hjemmeside.

Selskapets firmaattest sørget for autorisasjon av 20 millioner stamaksjer, pålydende 0,01 $ per aksje. I 2008 ble den autoriserte aksjekapitalen økt til 30 millioner aksjer, og i 2009 ble den autoriserte aksjekapital ytterligere økt til 50.millioner aksjer. Selskapet ble børsnotert på American Stock Exchange i desember 2006.og på NASDAQ børsen i september 2009.

Det hører til sjeldenhetene at et forretningsfirma, og kanskje spesielt et oljeselskap, er opprettet med en religiøs og politisk visjon, men det er tilfellet med Zion Oil & Gas Inc. Visjonen da selskapet ble etablert var å hjelpe Israel i restaureringen av landet ved å finne og produsere olje og gass – og dermed bidra til å gjøre Israel politisk og økonomisk uavhengig.

“Vi ser staten Israel ikke bare som et tilfluktssted for jøder, men som oppfyllelsen av profetien: “Og jeg vil plante dem på deres land, og de skal ikke mere bli trukket opp av deres land som jeg har gitt dem, sier Herren din Gud. “(Amos 9:15), skriver oljeselskapet på sin nettside.

httpv://www.youtube.com/watch?v=LE6huEMgyqM&feature=player_embedded

httpv://www.youtube.com/watch?v=HGpwr0y3H0Q&feature=related

httpv://www.youtube.com/watch?v=NXyeTU3QucY&feature=related

httpv://www.youtube.com/watch?v=6IItfblL5II&feature=related