Israel Land Development (ILD) Energy offentliggjorde torsdag tall som viste at foreløpige undersøkelser tyder på store naturgassfunn i to leteområder utenfor kysten av Tel Aviv. Selskapet mener det er 54 prosent sannsynlighet for drivverdige funn på oljefeltene Myra og Sarah. Det er også 18 prosent sannsynlighet for drivverdige oljefunn. Rapporten er utarbeidet av det Texas-basert konsulentfirma Netherland, Sewell & Associates, skriver telegrambyrået Reuters. "Dette er en utmerket rapport for oss og for Israels energimarkedet," sier administrerende direktør Ohad Marani. "Så vidt jeg vet, har en så høy sannsynlighet (for suksess) aldri vært gitt for tidligere lisenser i Israel." Olje- og gassreservene på Myra og Sara vil kunne styrke Israels voksende marked for naturgass, som er ventet å vokse betydelig i de kommende tiårene. To enda større felt, Tamar og Leviathan, er oppdaget utenfor Israels kyst i de siste årene, og det er også lovende oljefelt nær grensen til Gaza i syd.  Marani sier at boringen på bloggen, som ligger ca. 70 kilometer offshore fra Tel Aviv, er ventet å begynne i januar neste år, men det avhengig av ankomsten av riggen, som kommer fra et "ledende amerikansk selskap".  Ofer Nimrodi, som kontrollerer morselskapet Israel Land Development, sier til Reuters at ytterligere investeringer kan koste selskapet 150 millioner dollar. Israels finansminister Yuval Steinitz kaller kunngjøringen om de nye lovende olje- og gassfunnene for en velsignelse for det Israelske gass- og energimarkedet.  Han mener de vil bidra til å styrke konkurransen med de andre gassreservene og føre til reduserte energipriser. ILD Energi er største aksjonær i Myra og Sara lisenser. Øvrige partnere er Modiin Energy (MDINp.TA: Quote), Canadas GeoGlobal Resources og Israel Petroleum Co. Modiin er kontrollert av IDB Holding Corp og forretningsmann Tzahi Sultan.

Israel Land Development (ILD) Energy offentliggjorde torsdag tall som viste at foreløpige undersøkelser tyder på store naturgassfunn i to leteområder utenfor kysten av Tel Aviv. Selskapet mener det er 54 prosent sannsynlighet for drivverdige funn på oljefeltene Myra og Sarah. Det er også 18 prosent sannsynlighet for drivverdige oljefunn. Rapporten er utarbeidet av det Texas-basert konsulentfirma Netherland, Sewell & Associates, skriver telegrambyrået Reuters.

“Dette er en utmerket rapport for oss og for Israels energimarkedet,” sier administrerende direktør Ohad Marani. “Så vidt jeg vet, har en så høy sannsynlighet (for suksess) aldri vært gitt for tidligere lisenser i Israel.”

Olje- og gassreservene på Myra og Sara vil kunne styrke Israels voksende marked for naturgass, som er ventet å vokse betydelig i de kommende tiårene. To enda større felt, Tamar og Leviathan, er oppdaget utenfor Israels kyst i de siste årene, og det er også lovende oljefelt nær grensen til Gaza i syd. 

Marani sier at boringen på bloggen, som ligger ca. 70 kilometer offshore fra Tel Aviv, er ventet å begynne i januar neste år, men det avhengig av ankomsten av riggen, som kommer fra et “ledende amerikansk selskap”.  Ofer Nimrodi, som kontrollerer morselskapet Israel Land Development, sier til Reuters at ytterligere investeringer kan koste selskapet 150 millioner dollar.

Israels finansminister Yuval Steinitz kaller kunngjøringen om de nye lovende olje- og gassfunnene for en velsignelse for det Israelske gass- og energimarkedet.  Han mener de vil bidra til å styrke konkurransen med de andre gassreservene og føre til reduserte energipriser.

ILD Energi er største aksjonær i Myra og Sara lisenser. Øvrige partnere er Modiin Energy (MDINp.TA: Quote), Canadas GeoGlobal Resources og Israel Petroleum Co. Modiin er kontrollert av IDB Holding Corp og forretningsmann Tzahi Sultan.