Israel Aerospace Industries og det Madrid-baserte selskapet Airbus Military har signert en joint venture-avtale for utvikling av små og allsidige Airborne Early Warning and Control System, skriver Jerusalem Post. Avisens kilde sier at avtalen er forventet å bringe inn flere hundre millioner dollar i omsetning over de neste fem årene for Israel Aerospace Industries.Israel Aerospace Industries tilbyr allerede kundene dette systemet på en flytype som er i tjeneste i Israel Air Force. Det nye systemet vil nå også bli tilbudt ombord på det taktiske transportflyet Airbus sin C295, som er optimalisert til takeoff og landinger på korte rullebaner. Nissim Hadas, som er president for Israel Aerospace Industries datterselskap ELTA Systems, undertegnet intensjonsavtalen med Airbus Militarys administrerende direktør torsdag i forrige uke på Paris Air Show.  En C295 utstyrt med en kuppel for radaren gjennomfører for tiden flyforsøk ved Airbus Militarys anlegg i Spania. To systemer som fikk stor oppmerksomhet på den israelske paviljongen - en av de største på Paris Air Show - var Iron Dome forsvarssystem og counter-rakett Trophy, anti-tank rakettforsvarssystem, begge utviklet av Rafael Advanced Defense system, skriver Jerusalem Post. Under åpningen av paviljongen mandag for en uke siden, roste forsvarsminister Ehud Barak Israels teknologiske bragd i å utvikle Iron Dome. httpv://www.youtube.com/watch?v=Zo27rnB652o&feature=player_embedded Slik presenterte IAI seg på messen i Paris: httpv://www.youtube.com/watch?v=jUol9NQaSew&feature=related

Israel Aerospace Industries og det Madrid-baserte selskapet Airbus Military har signert en joint venture-avtale for utvikling av små og allsidige Airborne Early Warning and Control System, skriver Jerusalem Post. Avisens kilde sier at avtalen er forventet å bringe inn flere hundre millioner dollar i omsetning over de neste fem årene for Israel Aerospace Industries.Israel Aerospace Industries tilbyr allerede kundene dette systemet på en flytype som er i tjeneste i Israel Air Force. Det nye systemet vil nå også bli tilbudt ombord på det taktiske transportflyet Airbus sin C295, som er optimalisert til takeoff og landinger på korte rullebaner.

Nissim Hadas, som er president for Israel Aerospace Industries datterselskap ELTA Systems, undertegnet intensjonsavtalen med Airbus Militarys administrerende direktør torsdag i forrige uke på Paris Air Show.  En C295 utstyrt med en kuppel for radaren gjennomfører for tiden flyforsøk ved Airbus Militarys anlegg i Spania.

To systemer som fikk stor oppmerksomhet på den israelske paviljongen – en av de største på Paris Air Show – var Iron Dome forsvarssystem og counter-rakett Trophy, anti-tank rakettforsvarssystem, begge utviklet av Rafael Advanced Defense system, skriver Jerusalem Post. Under åpningen av paviljongen mandag for en uke siden, roste forsvarsminister Ehud Barak Israels teknologiske bragd i å utvikle Iron Dome.

Slik presenterte IAI seg på messen i Paris: