Visepresidenten i General Motors, Alan I. Taub, har besøkt Israel denne uken og holdt torsdag en pressekonferanse i Hezliya, etter først å ha hatt et flere timers langt møte med statsminister Benjamin Netanyahu i Jerusalem. Taub sa i følge Jerusalem Post at han var imponert over talentet han så på General Motors israelske forsknings- og utviklingssenter. "Dette er en av våre åtte forskningslaboratorier verden rundt, men det har allerede etablert seg som vårt kompetansesenter i visjonssystemer, i talegjenkjenning og i økende innsats i robotikk,” uttalte han, og opplyste at General Motor vil flytte til nytt hovedkvarter i Herzliya i løpet av neste måned. Et av de store prosjektene som gjennomføres i Israel har å gjøre med selskapets nye hybrid elektrisk bil, Chevrolet Volt. Volt er forventet å være tilgjengelig for den israelske offentligheten innen 2012, selv om spørsmålet om de vil bli billigere eller dyrere enn Renault Fluence EV som firmaet Better Place vil begynne å selge senere i år for 122 900 shekel fortsatt er ubesvart. Taub opplyste under pressekonferansen at General Motors for tiden arbeider med et langsiktig prosjekt for utvikling av sikrere biler som vil være på veiene i løpet av det neste tiåret.  Målet er å lage biler som ikke krasjer. Første problem er få ned kostnadene ved å produsere slike biler.

Visepresidenten i General Motors, Alan I. Taub, har besøkt Israel denne uken og holdt torsdag en pressekonferanse i Hezliya, etter først å ha hatt et flere timers langt møte med statsminister Benjamin Netanyahu i Jerusalem. Taub sa i følge Jerusalem Post at han var imponert over talentet han så på General Motors israelske forsknings- og utviklingssenter. “Dette er en av våre åtte forskningslaboratorier verden rundt, men det har allerede etablert seg som vårt kompetansesenter i visjonssystemer, i talegjenkjenning og i økende innsats i robotikk,” uttalte han, og opplyste at General Motor vil flytte til nytt hovedkvarter i Herzliya i løpet av neste måned.

Et av de store prosjektene som gjennomføres i Israel har å gjøre med selskapets nye hybrid elektrisk bil, Chevrolet Volt. Volt er forventet å være tilgjengelig for den israelske offentligheten innen 2012, selv om spørsmålet om de vil bli billigere eller dyrere enn Renault Fluence EV som firmaet Better Place vil begynne å selge senere i år for 122 900 shekel fortsatt er ubesvart.

Taub opplyste under pressekonferansen at General Motors for tiden arbeider med et langsiktig prosjekt for utvikling av sikrere biler som vil være på veiene i løpet av det neste tiåret.  Målet er å lage biler som ikke krasjer. Første problem er få ned kostnadene ved å produsere slike biler.