Det har aldri tidligere vært et kaldere politisk klima mellom Israel og Tyrkia enn nå, etter at flere tyrkiske statsborgere ble drept under den israelske boringen av et skip som forsøkte å bryte blokaden av Gazastripen for et år siden. Samtidig har det aldri vært et varmere forhold mellom de to lands næringsliv. Tyrkia raser oppover på listen over Israels fremste handelspartnere, og er nå nummer tre på listen over mottakere av israelske eksportvarer. Tallene er fra første kvartal i år og blir presentert av det israelske eksportinstituttet, og gjengis i Ynet News. På samme tid i fjor var Tyrkia det niende største eksportmarkedet for israelske varer og tjenester.  Som venter var USA den jødiske statens største eksportland også første kvartal i år, med en eksportverdi på 3 milliarder dollar når diamanter er unntatt, en 12 % økning sammenlignet med samme periode i fjor. Nederland er rangert på andre plass, opp fra tredjeplass i fjor, og tjente som Israels største eksportdestinasjon i Europa - til tross for en svak nedgang (3%) i eksporten. Eksporten av varer til Tyrkia, unntatt diamanter, var 500 millioner dollar, en 73 % økning sammenlignet med samme kvartal i fjor. Eksportinstituttets tjenestemenn understreker at eksporten til Tyrkia har hatt den største veksten det siste året. "Den sterke veksten i eksporten til Tyrkia stammer hovedsakelig fra veksten i kjemikalier og oljeraffineringsindustri, som steg med 57 % sammenlignet med samme periode i fjor, totalt 260 millioner dollar”, sier Eksportinstituttet i en uttalelse. Tyskland var rangert som nummer fire - opp fra sjetteplass i første kvartal 2010. Eksporten av varer til Tyskland, unntatt diamanter, utgjorde 473 millioner dollar - en økning på 22 % sammenlignet med samme periode i fjor. Kina, på femte plass, har styrket sin status som en stabil og økende eksportdestinasjon og som Israels største eksportdestinasjon i Asia. Eksporten av varer til Kina, eksklusive diamanter, utgjorde 443 millioner dollar - en 12 % økning i forhold til samme periode i fjor.

Det har aldri tidligere vært et kaldere politisk klima mellom Israel og Tyrkia enn nå, etter at flere tyrkiske statsborgere ble drept under den israelske boringen av et skip som forsøkte å bryte blokaden av Gazastripen for et år siden. Samtidig har det aldri vært et varmere forhold mellom de to lands næringsliv. Tyrkia raser oppover på listen over Israels fremste handelspartnere, og er nå nummer tre på listen over mottakere av israelske eksportvarer. Tallene er fra første kvartal i år og blir presentert av det israelske eksportinstituttet, og gjengis i Ynet News. På samme tid i fjor var Tyrkia det niende største eksportmarkedet for israelske varer og tjenester. 

Som venter var USA den jødiske statens største eksportland også første kvartal i år, med en eksportverdi på 3 milliarder dollar når diamanter er unntatt, en 12 % økning sammenlignet med samme periode i fjor. Nederland er rangert på andre plass, opp fra tredjeplass i fjor, og tjente som Israels største eksportdestinasjon i Europa – til tross for en svak nedgang (3%) i eksporten.

Eksporten av varer til Tyrkia, unntatt diamanter, var 500 millioner dollar, en 73 % økning sammenlignet med samme kvartal i fjor. Eksportinstituttets tjenestemenn understreker at eksporten til Tyrkia har hatt den største veksten det siste året. “Den sterke veksten i eksporten til Tyrkia stammer hovedsakelig fra veksten i kjemikalier og oljeraffineringsindustri, som steg med 57 % sammenlignet med samme periode i fjor, totalt 260 millioner dollar”, sier Eksportinstituttet i en uttalelse.

Tyskland var rangert som nummer fire – opp fra sjetteplass i første kvartal 2010. Eksporten av varer til Tyskland, unntatt diamanter, utgjorde 473 millioner dollar – en økning på 22 % sammenlignet med samme periode i fjor. Kina, på femte plass, har styrket sin status som en stabil og økende eksportdestinasjon og som Israels største eksportdestinasjon i Asia. Eksporten av varer til Kina, eksklusive diamanter, utgjorde 443 millioner dollar – en 12 % økning i forhold til samme periode i fjor.