Vi har tidligere skrevet at Bob Dylan skal opptre på Israels Ramat Gan Stadium 20. juni som en del av en internasjonal turne som starter i Asia. Nå meldes det at sangeren og poeten vil komme til Israel flere dager før konserten. Dylan har alltid hatt et hjerte som har banket for Israel, og har blant annet forsvart Israel gjennom låten Neighborhood Bully.  Dylan skal både innom Norge og Danmark under turneen. Dette vil bli Dylan tredje konsert i Israel. Han holdt konserter i Israel 1987 og 1993, og besøkte landet i løpet av 1960-tallet. Konserten forventes å inneholde låter fra hele Dylans karriere. Det er uklart hvor lenge han planlegger å bo i Israel, og om han akter å besøke ulike turiststeder over hele landet, skriver Ynet News. Den amerikanske artisten er så allsidig at han gjennom sin karriere har skrevet sanger som passer for alle fra venstreradikale til ortodokse jøder, skriver Haaretz.  Og det er liten tvil om at Dylan har en allsidig karriere bak seg, fra protestsanger som Vietnam-demonstrantene trakk til sine bryst, via kristen omvendelse og forkynning, tilbake til rock.  Det, og mye mer om Bob Dylan, skriver den norske forfatteren Carl Johan Berg om i sin bok Dylan-perler som blir presentert av Koloritt Forlag førstkommende tirsdag. Kim Larsen, som er dylanolog, og har vært på 163 konserter med den populære artisten, skriver at boken er en hjertelig introduksjon til livet og kunsten til en av vår tids desidert største kunstnere. “Den biografiske fremstillingen spiller elegant sammen med utdrag fra Dylans egne tekster. Carl Johan Bergs bok pulserer med en dyp menneskelig varme og integritet, som virker veldig sterkt i en tid fylt av hype og fjas. Det gleder meg å tenke på at boken vil bli mange unge menneskers introduksjon til Bob Dylans rike univers, samtidig som den vil bli godt mottatt av fansen. “Dylan-perler fra vuggen til graven” er et utmerket sted å starte sitt bekjentskap med Bob Dylan,” skriver Dylan-eksperten. Her er teksten til Dylan berømte forsvar for Israel: Well, the neighborhood bully, he’s just one man, His enemies say he’s on their land. They got him outnumbered about a million to one, He got no place to escape to, no place to run. He’s the neighborhood bully. The neighborhood bully just lives to survive,  He’s criticized and condemned for being alive. He’s not supposed to fight back, he’s supposed to have thick skin, He’s supposed to lay down and die when his door is kicked in. He’s the neighborhood bully. The neighborhood bully been driven out of every land, He’s wandered the earth an exiled man. Seen his family scattered, his people hounded and torn, He’s always on trial for just being born. He’s the neighborhood bully. Well, he knocked out a lynch mob, he was criticized, Old women condemned him, said he should apologize. Then he destroyed a bomb factory, nobody was glad. The bombs were meant for him. He was supposed to feel bad. He’s the neighborhood bully. Well, the chances are against it and the odds are slim That he’ll live by the rules that the world makes for him, ‘Cause there’s a noose at his neck and a gun at his back And a license to kill him is given out to every maniac. He’s the neighborhood bully. He got no allies to really speak of. What he gets he must pay for, he don’t get it out of love. He buys obsolete weapons and he won’t be denied But no one sends flesh and blood to fight by his side. He’s the neighborhood bully. Well, he’s surrounded by pacifists who all want peace, They pray for it nightly that the bloodshed must cease. Now, they wouldn’t hurt a fly. To hurt one they would weep. They lay and they wait for this bully to fall asleep. He’s the neighborhood bully. Every empire that’s enslaved him is gone, Egypt and Rome, even the great Babylon. He’s made a garden of paradise in the desert sand, In bed with nobody, under no one’s command. He’s the neighborhood bully. Now his holiest books have been trampled upon, No contract he signed was worth what it was written on. He took the crumbs of the world and he turned it into wealth, Took sickness and disease and he turned it into health. He’s the neighborhood bully. What’s anybody indebted to him for? Nothin’, they say. He just likes to cause war. Pride and prejudice and superstition indeed, They wait for this bully like a dog waits to feed. He’s the neighborhood bully. What has he done to wear so many scars? Does he change the course of rivers? Does he pollute the moon and stars? Neighborhood bully, standing on the hill, Running out the clock, time standing still, Neighborhood bully. httpv://www.youtube.com/watch?v=fKwwzuifG-o&feature=related httpv://www.youtube.com/watch?v=bDFYbtp8h_w httpv://www.youtube.com/watch?v=hk3mAX5xdxo

Vi har tidligere skrevet at Bob Dylan skal opptre på Israels Ramat Gan Stadium 20. juni som en del av en internasjonal turne som starter i Asia. Nå meldes det at sangeren og poeten vil komme til Israel flere dager før konserten. Dylan har alltid hatt et hjerte som har banket for Israel, og har blant annet forsvart Israel gjennom låten Neighborhood Bully.  Dylan skal både innom Norge og Danmark under turneen.

Dette vil bli Dylan tredje konsert i Israel. Han holdt konserter i Israel 1987 og 1993, og besøkte landet i løpet av 1960-tallet. Konserten forventes å inneholde låter fra hele Dylans karriere. Det er uklart hvor lenge han planlegger å bo i Israel, og om han akter å besøke ulike turiststeder over hele landet, skriver Ynet News.

Den amerikanske artisten er så allsidig at han gjennom sin karriere har skrevet sanger som passer for alle fra venstreradikale til ortodokse jøder, skriver Haaretz.  Og det er liten tvil om at Dylan har en allsidig karriere bak seg, fra protestsanger som Vietnam-demonstrantene trakk til sine bryst, via kristen omvendelse og forkynning, tilbake til rock.  Det, og mye mer om Bob Dylan, skriver den norske forfatteren Carl Johan Berg om i sin bok Dylan-perler som blir presentert av Koloritt Forlag førstkommende tirsdag.

Kim Larsen, som er dylanolog, og har vært på 163 konserter med den populære artisten, skriver at boken er en hjertelig introduksjon til livet og kunsten til en av vår tids desidert største kunstnere. “Den biografiske fremstillingen spiller elegant sammen med utdrag fra Dylans egne tekster. Carl Johan Bergs bok pulserer med en dyp menneskelig varme og integritet, som virker veldig sterkt i en tid fylt av hype og fjas. Det gleder meg å tenke på at boken vil bli mange unge menneskers introduksjon til Bob Dylans rike univers, samtidig som den vil bli godt mottatt av fansen. “Dylan-perler fra vuggen til graven” er et utmerket sted å starte sitt bekjentskap med Bob Dylan,” skriver Dylan-eksperten.

Her er teksten til Dylan berømte forsvar for Israel:

Well, the neighborhood bully, he’s just one man, His enemies say he’s on their land.
They got him outnumbered about a million to one, He got no place to escape to, no place to run.
He’s the neighborhood bully.

The neighborhood bully just lives to survive,  He’s criticized and condemned for being alive.
He’s not supposed to fight back, he’s supposed to have thick skin, He’s supposed to lay down and die when his door is kicked in.
He’s the neighborhood bully.

The neighborhood bully been driven out of every land, He’s wandered the earth an exiled man.
Seen his family scattered, his people hounded and torn, He’s always on trial for just being born.
He’s the neighborhood bully.

Well, he knocked out a lynch mob, he was criticized, Old women condemned him, said he should apologize. Then he destroyed a bomb factory, nobody was glad. The bombs were meant for him.
He was supposed to feel bad. He’s the neighborhood bully.

Well, the chances are against it and the odds are slim
That he’ll live by the rules that the world makes for him,
‘Cause there’s a noose at his neck and a gun at his back
And a license to kill him is given out to every maniac.
He’s the neighborhood bully.

He got no allies to really speak of.
What he gets he must pay for, he don’t get it out of love.
He buys obsolete weapons and he won’t be denied
But no one sends flesh and blood to fight by his side.
He’s the neighborhood bully.

Well, he’s surrounded by pacifists who all want peace, They pray for it nightly that the bloodshed must cease. Now, they wouldn’t hurt a fly.
To hurt one they would weep.
They lay and they wait for this bully to fall asleep.
He’s the neighborhood bully.

Every empire that’s enslaved him is gone, Egypt and Rome, even the great Babylon.
He’s made a garden of paradise in the desert sand, In bed with nobody, under no one’s command.
He’s the neighborhood bully.

Now his holiest books have been trampled upon,
No contract he signed was worth what it was written on.
He took the crumbs of the world and he turned it into wealth,
Took sickness and disease and he turned it into health.
He’s the neighborhood bully.

What’s anybody indebted to him for? Nothin’, they say.
He just likes to cause war.
Pride and prejudice and superstition indeed,
They wait for this bully like a dog waits to feed.
He’s the neighborhood bully.

What has he done to wear so many scars? Does he change the course of rivers?
Does he pollute the moon and stars? Neighborhood bully, standing on the hill, Running out the clock, time standing still, Neighborhood bully.