Det israelske farmasøytiske legemiddelfirmaet Teva har besluttet å kjøpe Japans tredje største generiske legemiddelselskap, Taiyo Pharmaceutical Industry, for rundt 500 millioner dollar, skriver den japanske avisen Nikkei. Teva, verdens beste generisk legemiddelprodusent, vil trolig ta kontroll over Taiyo ved å kjøpe en majoritetsandel fra grunnleggerens familie og andre aksjonærer, skriver avisen. Teva startet en japansk enhet i 2005, og dannet et generisk legemiddel joint venture, Teva-Kowa Pharma, med det japanske farmasøytiske firmaet Kowa i 2008. Det ser ut som om Teva er ute etter å hovedsakelig bruke Taiyo for produksjon og Teva-Kowa for salg, skriver Nikkei. Teva Industries er verdens største produsent av generiske legemidler. Selskapet la nylig frem sine resultater for fjerde kvartal 2010, som viste at firmaet hadde doblet sin fortjeneste på et år. Årsaken var en sterk etterspørsel etter firmaets medisiner i Europa og Nord Amerika. Teva hadde et overskudd i fjor på 3,3 milliarder dollar og en omsetning på 16,1 milliarder dollar. Selskapet er Israels største målt i inntektsvolum, og har over 40 000 ansatte i dusinvis av fabrikker og datterselskaper over hele verden, men har beholder sin sentrale ledelse og forskning i Israel, med rundt 6000 ansatte. Selskapet åpnet nylig et nytt 100 millioner dollar distribusjonssenter like utenfor byen Shoham, i nærheten av Ben Gurion International Airport.

Det israelske farmasøytiske legemiddelfirmaet Teva har besluttet å kjøpe Japans tredje største generiske legemiddelselskap, Taiyo Pharmaceutical Industry, for rundt 500 millioner dollar, skriver den japanske avisen Nikkei. Teva, verdens beste generisk legemiddelprodusent, vil trolig ta kontroll over Taiyo ved å kjøpe en majoritetsandel fra grunnleggerens familie og andre aksjonærer, skriver avisen.

Teva startet en japansk enhet i 2005, og dannet et generisk legemiddel joint venture, Teva-Kowa Pharma, med det japanske farmasøytiske firmaet Kowa i 2008. Det ser ut som om Teva er ute etter å hovedsakelig bruke Taiyo for produksjon og Teva-Kowa for salg, skriver Nikkei.

Teva Industries er verdens største produsent av generiske legemidler. Selskapet la nylig frem sine resultater for fjerde kvartal 2010, som viste at firmaet hadde doblet sin fortjeneste på et år. Årsaken var en sterk etterspørsel etter firmaets medisiner i Europa og Nord Amerika. Teva hadde et overskudd i fjor på 3,3 milliarder dollar og en omsetning på 16,1 milliarder dollar. Selskapet er Israels største målt i inntektsvolum, og har over 40 000 ansatte i dusinvis av fabrikker og datterselskaper over hele verden, men har beholder sin sentrale ledelse og forskning i Israel, med rundt 6000 ansatte. Selskapet åpnet nylig et nytt 100 millioner dollar distribusjonssenter like utenfor byen Shoham, i nærheten av Ben Gurion International Airport.