Det er ikke lenge siden forskere hevdet å ha utviklet verdens minste kamera, men nå ser det ut til at den tidligere rekorden på 1x1x1 mm har blitt brutt. Forskere ved det israelske firmaet Medigus har nemlig utviklet et videokamera med en diameter på bare 0,99 mm, skriver nettstedet teknofil.no. Det Tel Aviv-baserte selskapet spesialiserer seg på å utvikle medisinsk utstyr – og selv om deres nye kamera bare er 0,01 mm tynnere enn forrige rekordinnehaver, har det likevel mye å si for bruk innen endoskopi, skriver nettmagasinet. “Medisinske prosedyrer som ikke har vært mulig inntil nå har blitt mulig med verdens minste kamera”, sier dr. Elazar Sonnenschein, administrerende direktør i Medigus, til teknolfil.no. Sonnenschein fortsetter: “Den avanserte teknologien gir medisinermiljøet og pasienter en trygg og kostnadseffektiv behandling av høy kvalitet”. Det silikonbaserte kameraet har en CMOS-sensor på 0,66 x 0,66 mm med en bildeoppløsning på 45 000 piksler. Prisen er ennå ikke kjent, men Medicus hevder at prisnivået skal være "lavt nok" til å forsvare engangsbruk av hygieniske årsaker. Firmaet forteller at de i de kommende ukene vil distribuere prøver til selskaper i USA og Japan til bruk i endoskopiske og andre kirurgiske enheter på felter som kardiologi, ortopedi, gastroenterologi og gynekologi.

Det er ikke lenge siden forskere hevdet å ha utviklet verdens minste kamera, men nå ser det ut til at den tidligere rekorden på 1x1x1 mm har blitt brutt. Forskere ved det israelske firmaet Medigus har nemlig utviklet et videokamera med en diameter på bare 0,99 mm, skriver nettstedet teknofil.no. Det Tel Aviv-baserte selskapet spesialiserer seg på å utvikle medisinsk utstyr – og selv om deres nye kamera bare er 0,01 mm tynnere enn forrige rekordinnehaver, har det likevel mye å si for bruk innen endoskopi, skriver nettmagasinet.

“Medisinske prosedyrer som ikke har vært mulig inntil nå har blitt mulig med verdens minste kamera”, sier dr. Elazar Sonnenschein, administrerende direktør i Medigus, til teknolfil.no. Sonnenschein fortsetter: “Den avanserte teknologien gir medisinermiljøet og pasienter en trygg og kostnadseffektiv behandling av høy kvalitet”.

Det silikonbaserte kameraet har en CMOS-sensor på 0,66 x 0,66 mm med en bildeoppløsning på 45 000 piksler. Prisen er ennå ikke kjent, men Medicus hevder at prisnivået skal være “lavt nok” til å forsvare engangsbruk av hygieniske årsaker.

Firmaet forteller at de i de kommende ukene vil distribuere prøver til selskaper i USA og Japan til bruk i endoskopiske og andre kirurgiske enheter på felter som kardiologi, ortopedi, gastroenterologi og gynekologi.