De siste dagene denne måneden skal det danses salsa i Eilat. Da finner den niende internasjonale salsakongressen sted i den israelske badebyen. Salsakongressen er et kjempearrangement med dansere og instruktører fra hele verden, som i tre dager deltar i workshop, ser på forestiller, eller deltar i dansen. Hittil er det påmeldt over 1000 deltakere, melder arrangørene.  Stikkordet for arrangementet er: Fremming av fred gjennom salsa. Den første Salsakongressen i Eilat ble arrangert i april 2002. Det var Lior Petel som fikk ideen om å lage et spesielt arrangement, annerledes enn det som var kjent i Israel til da. Formålet var både undervisning, fester, kunnskapsformidling, og å bringe den israelske salsaen ut i verden. Han fikk hjelp fra Ronen Biran som besøkte flere salsa-arrangementer i andre land, og som siden har vært kunstnerisk leder for arrangementet. Utover våren og sommeren følges det opp med flere festivaler i den varme byen ved Middelhavet. Sommerens hotteste arrangement, lover arrangørene av Eilat Pride Festival. Da kan Israels og verdens homofile, og liberale heterofile, se frem til en helg med nonstop party, aktiviteter og underholdning. De mindre liberale gjør kanskje klokest i å holde seg unna. Så uansett, noter datoen 12 til 15,mai. Jazzinteresserte kan se frem til Red Sea Jazz Festival 22. til 27.august, der 20 band opptrer på 34 forestillinger. Men før det, fra 29.mai til 2.juni vil Eilat være proppfull med jurister, fra organisasjonen Israel Bar Association, som ble etablert i 1961 som en selvstendig enhet, lovfestet for å innlemme advokater i Israel og for å sikre standard og integritet av den juridiske profesjonen, og altså ikke arbeider for å sikre høyere standarder ved israelske barer og kneiper. Disse dagene har organisasjonen lagt sin årskonferanse til den sørlige kystbyen. httpv://www.youtube.com/watch?v=fLoLbl-xj9k

De siste dagene denne måneden skal det danses salsa i Eilat. Da finner den niende internasjonale salsakongressen sted i den israelske badebyen. Salsakongressen er et kjempearrangement med dansere og instruktører fra hele verden, som i tre dager deltar i workshop, ser på forestiller, eller deltar i dansen. Hittil er det påmeldt over 1000 deltakere, melder arrangørene.  Stikkordet for arrangementet er: Fremming av fred gjennom salsa.

Den første Salsakongressen i Eilat ble arrangert i april 2002. Det var Lior Petel som fikk ideen om å lage et spesielt arrangement, annerledes enn det som var kjent i Israel til da. Formålet var både undervisning, fester, kunnskapsformidling, og å bringe den israelske salsaen ut i verden. Han fikk hjelp fra Ronen Biran som besøkte flere salsa-arrangementer i andre land, og som siden har vært kunstnerisk leder for arrangementet.

Utover våren og sommeren følges det opp med flere festivaler i den varme byen ved Middelhavet. Sommerens hotteste arrangement, lover arrangørene av Eilat Pride Festival. Da kan Israels og verdens homofile, og liberale heterofile, se frem til en helg med nonstop party, aktiviteter og underholdning. De mindre liberale gjør kanskje klokest i å holde seg unna. Så uansett, noter datoen 12 til 15,mai.

Jazzinteresserte kan se frem til Red Sea Jazz Festival 22. til 27.august, der 20 band opptrer på 34 forestillinger.

Men før det, fra 29.mai til 2.juni vil Eilat være proppfull med jurister, fra organisasjonen Israel Bar Association, som ble etablert i 1961 som en selvstendig enhet, lovfestet for å innlemme advokater i Israel og for å sikre standard og integritet av den juridiske profesjonen, og altså ikke arbeider for å sikre høyere standarder ved israelske barer og kneiper. Disse dagene har organisasjonen lagt sin årskonferanse til den sørlige kystbyen.