Israel sender en stor delegasjon av leger og sykepleiere til jordskjelvrammede Japan på anmodning fra det japanske utenriksdepartementet, skriver telegrambyrået UPI. To leger og en offiser fra den israelske hærens hjemmefront reiste til Japan lørdag kveld og skal lede hjelpearbeidet i byen Kurihara, der overlevende fra den nærliggende byen Sendai er blitt sendt. I dagene fremover vil et større team av leger og sykepleiere følge etter. De har med seg en stor mengde medisiner og utstyr, slik at de overlevende kan bli tilbudt adekvat medisinsk assistanse, skriver Ynet News. I tillegg planlegger det israelske utenriksdepartementet og forsvarsdepartementet lufttransport av tusenvis av tepper, jakker, hansker og bærbare toaletter til Japan. Israel vil også sende ytterligere 200 geigertellere i tillegg til de 100 som allerede er sendt som svar på en anmodning fra japansk politi og brannvesen, melder Yedioth Aharonoth. Disse geigetellerne måler strålingsnivåer, og blir levert av Rotem Industries, en teknologisk bedrift som er knyttet til atomreaktoren i Dimona. Den israelske hæren har lange tradisjoner i å bidra i forbindelse med naturkatastrofer: httpv://www.youtube.com/watch?v=2KHRNuclNGs&feature=player_embedded VG: Sender uteliggerere inn i dødssonen VG: Sa jeg var heldig VG: Skal stoppe de siste reaktorene

Israel sender en stor delegasjon av leger og sykepleiere til jordskjelvrammede Japan på anmodning fra det japanske utenriksdepartementet, skriver telegrambyrået UPI. To leger og en offiser fra den israelske hærens hjemmefront reiste til Japan lørdag kveld og skal lede hjelpearbeidet i byen Kurihara, der overlevende fra den nærliggende byen Sendai er blitt sendt. I dagene fremover vil et større team av leger og sykepleiere følge etter. De har med seg en stor mengde medisiner og utstyr, slik at de overlevende kan bli tilbudt adekvat medisinsk assistanse, skriver Ynet News.

I tillegg planlegger det israelske utenriksdepartementet og forsvarsdepartementet lufttransport av tusenvis av tepper, jakker, hansker og bærbare toaletter til Japan.

Israel vil også sende ytterligere 200 geigertellere i tillegg til de 100 som allerede er sendt som svar på en anmodning fra japansk politi og brannvesen, melder Yedioth Aharonoth. Disse geigetellerne måler strålingsnivåer, og blir levert av Rotem Industries, en teknologisk bedrift som er knyttet til atomreaktoren i Dimona.

Den israelske hæren har lange tradisjoner i å bidra i forbindelse med naturkatastrofer:

VG: Sender uteliggerere inn i dødssonen

VG: Sa jeg var heldig

VG: Skal stoppe de siste reaktorene