I 1998 vant Dana International finalen I Eurovision Song Contest for Israel med låten “Diva”. 13 år senere kan hun gjøre det igjen med en ny låt. Tirsdag kveld vant hun den israelske finalen gjennom en seeravstemning, med “Ding Dong”, og stiller opp i den internasjonale finalen som i år skal avholdes i Düsseldorf i Tyskland 14.mai.  Den 39 år gamle artisten, som ble født Yaron Cohen, men senere skiftet kjønn og navn, sier til telegrambyrået AFP at hun er opprømt over å gå tilbake til Eurovison med «Ding Dong» - en fengende poplåt med tekster på både hebraisk og engelsk. "Jeg elsker alle, og jeg er veldig glad for å ha fått en ny mulighet til å bringe Eurovison tilbake til Israel," sier hun. Hennes forrige seier ble hyllet i Israel som en seier for de som fremmer en liberal, tolerant agenda som ofte kolliderer med de mer konservative, religiøse personene i det israelske samfunnet. Israel har vunnet Eurovision Song Contest to andre ganger - i 1978 og 1979.  httpv://www.youtube.com/watch?v=c7eiVqOW4zE&feature=related

I 1998 vant Dana International finalen I Eurovision Song Contest for Israel med låten “Diva”. 13 år senere kan hun gjøre det igjen med en ny låt. Tirsdag kveld vant hun den israelske finalen gjennom en seeravstemning, med “Ding Dong”, og stiller opp i den internasjonale finalen som i år skal avholdes i Düsseldorf i Tyskland 14.mai.  Den 39 år gamle artisten, som ble født Yaron Cohen, men senere skiftet kjønn og navn, sier til telegrambyrået AFP at hun er opprømt over å gå tilbake til Eurovison med «Ding Dong» – en fengende poplåt med tekster på både hebraisk og engelsk.

“Jeg elsker alle, og jeg er veldig glad for å ha fått en ny mulighet til å bringe Eurovison tilbake til Israel,” sier hun.

Hennes forrige seier ble hyllet i Israel som en seier for de som fremmer en liberal, tolerant agenda som ofte kolliderer med de mer konservative, religiøse personene i det israelske samfunnet.

Israel har vunnet Eurovision Song Contest to andre ganger – i 1978 og 1979.