UNESCO og L’Oréals “Fellowship for Young Women in Science” har tildelt en  pris på NIS 50.000 (USD 14.000) til en kvinnelig israelsk forsker. Hagar Gelbard-Sagiv ble honorert for sin forskning på feltet bevissthet, og hennes forsøk på å bevise at bevissthet er et biologisk fenomen, ikke bare et filosofisk, skriver Senter mot Antisemittisme på organisasjonens nettside, med Israel National News som kilde. Gelbard-Sagiv og Dr. Gali Golan fra Det hebraiske universitetet, som også fikk en pris ved en seremoni i UNESCOs hovedkvarter i Paris sis uke, var også de israelske kandidatene til L’Oréal-UNESCOs “International Pris for Kvinner i forskning” for 2011. Juryen for prisutdelingen ble ledet av tidligere Nobelprisvinner professor Ahmed Zewail. Prisen utdeles til arbeid som løser store utfordringer i moderne vitenskap. De fem eksepsjonelle kvinnelige forskerne som fikk den store årlige prisen, er fra Kuwait, Sverige, Hong Kong, USA og Mexico. Deres forskning handler om studier omkring korrosjon, innovative måter å fange solenergi på, utvikling av et ekstremt raskt kamera for opptak av hendelser på ett Atto-sekund (en milliarddel av en milliarddel av et sekund), den kjemiske sammensetningen av stjernetåker, noe som er grunnleggende for å forstå opprinnelsen til universet, og bakterier og materiers oppførsel under ekstreme forhold, som er relevant i forhold til miljøet og jorden.

UNESCO og L’Oréals “Fellowship for Young Women in Science” har tildelt en  pris på NIS 50.000 (USD 14.000) til en kvinnelig israelsk forsker. Hagar Gelbard-Sagiv ble honorert for sin forskning på feltet bevissthet, og hennes forsøk på å bevise at bevissthet er et biologisk fenomen, ikke bare et filosofisk, skriver Senter mot Antisemittisme på organisasjonens nettside, med Israel National News som kilde.

Gelbard-Sagiv og Dr. Gali Golan fra Det hebraiske universitetet, som også fikk en pris ved en seremoni i UNESCOs hovedkvarter i Paris sis uke, var også de israelske kandidatene til L’Oréal-UNESCOs “International Pris for Kvinner i forskning” for 2011.

Juryen for prisutdelingen ble ledet av tidligere Nobelprisvinner professor Ahmed Zewail. Prisen utdeles til arbeid som løser store utfordringer i moderne vitenskap.

De fem eksepsjonelle kvinnelige forskerne som fikk den store årlige prisen, er fra Kuwait, Sverige, Hong Kong, USA og Mexico.

Deres forskning handler om studier omkring korrosjon, innovative måter å fange solenergi på, utvikling av et ekstremt raskt kamera for opptak av hendelser på ett Atto-sekund (en milliarddel av en milliarddel av et sekund), den kjemiske sammensetningen av stjernetåker, noe som er grunnleggende for å forstå opprinnelsen til universet, og bakterier og materiers oppførsel under ekstreme forhold, som er relevant i forhold til miljøet og jorden.