Rundt 250 pansrede kjøretøy fra det israelske selskapet Plasan, eid av Kibbutz Sasa, er solgt til det mexicanske forsvarsdepartementet og vil bli brukt i kampen mot den organiserte narkotikakriminaliteten, skriver Ynet News. Det israelske selskapet vant anbudsrunden. Kontrakten er verd ca. 35 millioner dollar. Bilene vil bli brukt av forsvarsdepartementets spesialstyrker for å bekjempe organisert kriminalitet i urbane områder i Mexico. En meksikansk nettside siterte en talsmann for forsvarsdepartementet som sier at bilene, kalt Sand Cat 2, er basert på en modell som brukes av det amerikanske militæret, som har blitt justert til Mexicos behov. Bilen er automatisk, kan bære opp til 2 tonn og åtte soldater, og er utstyrt med en GPS-system. Selskapets omsetning hoppet da den amerikanske hæren gikk inn i Afghanistan og Irak, på grunn av behovet for kjøretøy som er forsterket til å tåle sprengladningene som Taliban ofte plasserer i veikantene. I de siste fire årene har Plasan opprustet omkring 20 000 amerikanske kjøretøy. I denne perioden økte salget med 485 % til 850 millioner dollar, mens overskuddet økte med 760 prosent.

Rundt 250 pansrede kjøretøy fra det israelske selskapet Plasan, eid av Kibbutz Sasa, er solgt til det mexicanske forsvarsdepartementet og vil bli brukt i kampen mot den organiserte narkotikakriminaliteten, skriver Ynet News. Det israelske selskapet vant anbudsrunden. Kontrakten er verd ca. 35 millioner dollar.

Bilene vil bli brukt av forsvarsdepartementets spesialstyrker for å bekjempe organisert kriminalitet i urbane områder i Mexico. En meksikansk nettside siterte en talsmann for forsvarsdepartementet som sier at bilene, kalt Sand Cat 2, er basert på en modell som brukes av det amerikanske militæret, som har blitt justert til Mexicos behov. Bilen er automatisk, kan bære opp til 2 tonn og åtte soldater, og er utstyrt med en GPS-system.

Selskapets omsetning hoppet da den amerikanske hæren gikk inn i Afghanistan og Irak, på grunn av behovet for kjøretøy som er forsterket til å tåle sprengladningene som Taliban ofte plasserer i veikantene.

I de siste fire årene har Plasan opprustet omkring 20 000 amerikanske kjøretøy. I denne perioden økte salget med 485 % til 850 millioner dollar, mens overskuddet økte med 760 prosent.