Israel Philharmonic Orchestra, dirigert av Zubin Mehta, er på en turné i USA. Der spilte de stykker av Franz Joseph Haydn og Franz Schubert til strålende kritikk i Philharmonic Hall i Naples, Florida. Den lokale avisen, Naples News, skrev, "Å fremføre Schuberts musikk er et krevende og utfordrende arbeid, og Mehtas orkester hadde alt under total kontroll i løpet av  kvelden. Under USA-turneen vil Israel Philharmonic Orchestra også opptre i California, New York, New Jersey og Seattle. Mehta er fra India. Israel Philharmonic Orchestra (IPO) utnevnte ham til musikalsk rådgiver i 1969, og musikkdirektør i 1977. I 1981 ble han utnevnt til “Music Director for Life”, skriver Israel National News. Det israelske symfoniorkesteret ble grunnlagt av fiolinist Bronislaw Huberman i 1936, i en tid da mange jødiske musikere ble sparket fra europeiske orkestre. Orkesterets åpningskonsert fant sted i Tel Aviv 26. desember 1936 og ble utført av Arturo Toscanini.  Orkesteret har hyppige internasjonale turer, blant annet en tur til Tyskland i 1971, og har huset noen av verdens største dirigenter.  Særlig knyttet til orkesteret er ledere som Leonard Bernstein og Zubin Mehta. Bernstein opprettholdt nære bånd med orkesteret helt fra 1947 og til han døde i 1990. httpv://www.youtube.com/watch?v=2n5GvqrpwXA httpv://www.youtube.com/watch?v=2F54I7ZDfeI&feature=channel httpv://www.youtube.com/watch?v=OmAayix1_Wg&feature=related

Israel Philharmonic Orchestra, dirigert av Zubin Mehta, er på en turné i USA. Der spilte de stykker av Franz Joseph Haydn og Franz Schubert til strålende kritikk i Philharmonic Hall i Naples, Florida. Den lokale avisen, Naples News, skrev, “Å fremføre Schuberts musikk er et krevende og utfordrende arbeid, og Mehtas orkester hadde alt under total kontroll i løpet av  kvelden. Under USA-turneen vil Israel Philharmonic Orchestra også opptre i California, New York, New Jersey og Seattle.

Mehta er fra India. Israel Philharmonic Orchestra (IPO) utnevnte ham til musikalsk rådgiver i 1969, og musikkdirektør i 1977. I 1981 ble han utnevnt til “Music Director for Life”, skriver Israel National News.

Det israelske symfoniorkesteret ble grunnlagt av fiolinist Bronislaw Huberman i 1936, i en tid da mange jødiske musikere ble sparket fra europeiske orkestre. Orkesterets åpningskonsert fant sted i Tel Aviv 26. desember 1936 og ble utført av Arturo Toscanini.

 Orkesteret har hyppige internasjonale turer, blant annet en tur til Tyskland i 1971, og har huset noen av verdens største dirigenter.  Særlig knyttet til orkesteret er ledere som Leonard Bernstein og Zubin Mehta. Bernstein opprettholdt nære bånd med orkesteret helt fra 1947 og til han døde i 1990.