I en vanskelig periode for internasjonalt næringsliv, der mange amerikanske selskaper bygger ned, har Intel gjort et overraskende businesstrekk. Chipmakeren annonserte nylig at de vil investere 2,7 milliarder dollar i sitt israelske anlegg i Kiryat Gat, som skal produsere neste generasjons 22-nanometer chips, skriver Israel 21c. Det er ventet at 22-nanometer teknologi vil gjøre våre datamaskiner raskere, mindre og lettere. Selv om Intel ikke vil gå i detalj om hva den nye teknologien vil bety for vår hverdag, forteller Intel Israels talsmann, Koby Bahar, til Israel21c at “det vil være den mest avanserte teknologien tilgjengelig”. “Investeringen er øremerket for oppgradering av teknologien, og ikke for en utvidelse av eksisterende fabrikasjonsanlegg”, understreker han. Bahar bemerker at Intel også har gjort nye investeringer i USA og har brukt 500 millioner dollar på å gjenåpne en fabrikk i Irland. "Intel bestemte seg for å investere her fordi det er formålstjenlig”, sier han, "fordi vi har en god plattform for Israel og Intel." Det totale investeringsbeløpet inkluderer et tilskudd på 210 millioner dollar fra den israelske regjeringen. For tiden produserer Intel prosessorer som kjører mer enn 80 prosent av verdens personlige datamaskiner. Hvis du eier en PC, er sjansene store for at en del av den ble produsert i eller utviklet i Israel. Kjernevirksomheten i Israel er prosessorer som kjører den sentrale processing units (CPU) i PCer. "Når vi har å gjøre med avansert teknologi, må vi ansette dyktige folk. Folk som jobber her har svært høye ferdigheter, utdanning og erfaring”, sier Koby Bahar til Israel21c. De ansatte i Intel Israel, under oppsyn av daglig leder Maxine Fassberg, er angivelig svært glade for nyheten. Et sterkt år for Intel lover godt for dem også. Hver av de 7057 ansatte får en bonus på 3,2 måneders lønn for sitt arbeid i 2010 - et år hvor Intel i fjerde kvartal økte sin inntjening med åtte prosent fra året før til 11.5 milliarder dollar, og nettoresultatet økte med 167 % til 11,7 milliarder dollar. Intel Israel forventes å ansette 1.000 nye arbeidstakere det neste året. Kiryat Gat anlegget blir det andre i verden som vil starte med å produsere de nye 22 nanometer chipsene. Produksjonen vil starte 28. februar.

I en vanskelig periode for internasjonalt næringsliv, der mange amerikanske selskaper bygger ned, har Intel gjort et overraskende businesstrekk. Chipmakeren annonserte nylig at de vil investere 2,7 milliarder dollar i sitt israelske anlegg i Kiryat Gat, som skal produsere neste generasjons 22-nanometer chips, skriver Israel 21c. Det er ventet at 22-nanometer teknologi vil gjøre våre datamaskiner raskere, mindre og lettere.

Selv om Intel ikke vil gå i detalj om hva den nye teknologien vil bety for vår hverdag, forteller Intel Israels talsmann, Koby Bahar, til Israel21c at “det vil være den mest avanserte teknologien tilgjengelig”. “Investeringen er øremerket for oppgradering av teknologien, og ikke for en utvidelse av eksisterende fabrikasjonsanlegg”, understreker han. Bahar bemerker at Intel også har gjort nye investeringer i USA og har brukt 500 millioner dollar på å gjenåpne en fabrikk i Irland.

“Intel bestemte seg for å investere her fordi det er formålstjenlig”, sier han, “fordi vi har en god plattform for Israel og Intel.” Det totale investeringsbeløpet inkluderer et tilskudd på 210 millioner dollar fra den israelske regjeringen.

For tiden produserer Intel prosessorer som kjører mer enn 80 prosent av verdens personlige datamaskiner. Hvis du eier en PC, er sjansene store for at en del av den ble produsert i eller utviklet i Israel. Kjernevirksomheten i Israel er prosessorer som kjører den sentrale processing units (CPU) i PCer. “Når vi har å gjøre med avansert teknologi, må vi ansette dyktige folk. Folk som jobber her har svært høye ferdigheter, utdanning og erfaring”, sier Koby Bahar til Israel21c.

De ansatte i Intel Israel, under oppsyn av daglig leder Maxine Fassberg, er angivelig svært glade for nyheten. Et sterkt år for Intel lover godt for dem også. Hver av de 7057 ansatte får en bonus på 3,2 måneders lønn for sitt arbeid i 2010 – et år hvor Intel i fjerde kvartal økte sin inntjening med åtte prosent fra året før til 11.5 milliarder dollar, og nettoresultatet økte med 167 % til 11,7 milliarder dollar. Intel Israel forventes å ansette 1.000 nye arbeidstakere det neste året.

Kiryat Gat anlegget blir det andre i verden som vil starte med å produsere de nye 22 nanometer chipsene. Produksjonen vil starte 28. februar.