I januar eksporterte Israel varer for 4,3 milliarder dollar, og importerte varer for 5,5 milliarder, melder det israelske statistiske sentralbyrået. Justert for sesongvariasjoner økte importen i de fleste kategorier med unntak av diamanter, drivstoff, skip og fly.  Eksporten, unntatt for diamanter, økte med 16,8 prosent fra november 2010 til januar 2011, etter en nedgang på 4,3 prosent i perioden fra august til oktober, skriver Globes. Israels utenrikshandel i januar ble delvis påvirket av endringer i kursen på dollar mot andre valutaer, skriver næringslivsavisen. Dollaren svekket seg mot de fleste valutaer i januar, inkludert 1 % mot euro, 1,2 % mot sveitsiske franc, 0,8 % mot pund sterling, og 0,7 % mot den japanske yen. Shekelen styrket seg imidlertid mot dollar med 0,5 % i løpet av måneden. Til tross for sterke eksporttall i 2010, har en forsiktig nedgang i siste halvdel av året, i forhold til den første halvdelen av 2010, ført til bekymring hos israelske eksportører. De har vært redde for at en for sterk shekel kan prise israelske produkter ut av markedet. Samtidig har det også vært bekymring for at en svakere shekel vil gi mindre inntjening for de produktene som blir solgt. Det har vært en vanskelig balansegang for den israelske regjeringen og sentralbanksjefen, som likevel har valgt å gå inn med støttekjøp av dollar for å hindre en for sterk shekelkurs.

I januar eksporterte Israel varer for 4,3 milliarder dollar, og importerte varer for 5,5 milliarder, melder det israelske statistiske sentralbyrået. Justert for sesongvariasjoner økte importen i de fleste kategorier med unntak av diamanter, drivstoff, skip og fly.  Eksporten, unntatt for diamanter, økte med 16,8 prosent fra november 2010 til januar 2011, etter en nedgang på 4,3 prosent i perioden fra august til oktober, skriver Globes.

Israels utenrikshandel i januar ble delvis påvirket av endringer i kursen på dollar mot andre valutaer, skriver næringslivsavisen. Dollaren svekket seg mot de fleste valutaer i januar, inkludert 1 % mot euro, 1,2 % mot sveitsiske franc, 0,8 % mot pund sterling, og 0,7 % mot den japanske yen. Shekelen styrket seg imidlertid mot dollar med 0,5 % i løpet av måneden.

Til tross for sterke eksporttall i 2010, har en forsiktig nedgang i siste halvdel av året, i forhold til den første halvdelen av 2010, ført til bekymring hos israelske eksportører. De har vært redde for at en for sterk shekel kan prise israelske produkter ut av markedet. Samtidig har det også vært bekymring for at en svakere shekel vil gi mindre inntjening for de produktene som blir solgt. Det har vært en vanskelig balansegang for den israelske regjeringen og sentralbanksjefen, som likevel har valgt å gå inn med støttekjøp av dollar for å hindre en for sterk shekelkurs.