Massachusetts guvernør Deval Patrick vil fly til Israel og Storbritannia tidlig neste måned på en 10-dagers forretningsreise, skriver den amerikanske avisen Boston Globe. Patrick var på en utenlandsreise til Kina i fjor, og lovet i forbindelse med sitt gjenvalg å dra på flere reiser til utlandet for å promotere statens næringsliv. “Dette er en arbeidsreise,” sier han til avisen på en pressekonferanse sammen med den britiske ambassadøren og den israelske generalkonsulen. Guvernøren vil ha med seg et følge på mer enn ti dusin mennesker på reisen til Israel og Storbritannia, deriblant eieren av New England Patriots, Robert Kraft, og sjefen for Suffolk Construction, John Fish, skriver avisen. Guvernøren og næringslivstoppene fra Massachusetts vil besøke Tel Aviv, Haifa og Jerusalem i Israel, og London og Cambridge i England. Under pressekonferansen ble det fokusert på de mange båndene mellom delstaten og de to landene som guvernøren nå skal besøke. Massachusetts eksporterer mer til Storbritannia enn til noe annet land, og samarbeider tett med Israel som i likhet med delstaten er hjemsted for en blomstrende bioteknologisk industri. I Israel vil Patrick oppholde seg på legendariske King David Hotel i Jerusalem og møte statsminister Benjamin Netanyahu og opposisjonsleder Tzipi Livni. Gruppen vil også prøve å sette opp et møte med statsminister David Cameron i Storbritannia. Patrick snakket om å fremme biovitenskap og ren energi, men var vag om hva spesifikt han ville oppnå på turen, skriver Boston Globe.  21næringslivsledere er allerede påmeldt på reisen til Israel og Storbritannia som begynner 7.mars, forteller Susan Windham-Bannister, president og administrerende direktør i Mass Life Sciences, et halvoffentlig organ som har valgt bedrifter til å delta. Massachusetts guvernør er ikke den eneste amerikanske politikeren som besøker Israel i begynnelsen av dette året. Israel er blitt et viktig reisemålet for de potensielle republikanske presidentkandidatene i 2012, skriver ABC News. Etter nyttår har de stått i kø for å besøke det hellige land: Mike Huckabee, Mitt Romney, Haley Barbour og Sarah Palin. Israelreisene er viktige for at de skal kunne vise til utenrikspolitisk kunnskap, og for å styrke deres velgertekke blant amerikanske jøder og evangeliske kristne, mener nettavisen. Haley Barbour kom til Israel 5.februar for et femdagersbesøk i regi av “den republikanske jødiske koalisjonen”. Mike Huckebee, tidligere guvernør i Arkansas og presidentkandidat også i 2008, har nettopp avsluttet et ukelangt besøk der han blant annet under en tale i Knesset understreket sin støtte til jødenes rett til å leve i sitt eget hjemland under trygge forhold. Det var Huckebees femtende Israel-besøk. Mitt Romney, som også konkurrerte om kandidaturet i 2008, besøkte Israel forrige måned, og en annen av de republikanske favorittene, tidligere visepresidentkandidat Sarah Palin har sagt at hun planlegger en tur senere i år. Harley Barbour har hatt travle dager i Israel. Matt Brooks, som representerer organisasjonen som har sponset Barbours reise sier til ABC News at reiseruten har vært knallhard og intens, uten mye fritid. Harley Barbour er i dag guvernør i Mississippi. Hans besøk har omfattet møter med israelske ledere, inkludert statsminister Benjamin Netanyahu. “Å ha en mulighet til å dra på slike turer, å se landet første hånd, og å snakke med ledere og politikere direkte, er en uvurderlig opplevelse,” sier Brooks i et intervju med ABC News. “Denne turen er svært relevant og tidsriktig gitt hva som tar sted i Egypt akkurat nå,”  sier han. “Den republikanske jødiske koalisjonen” sponset også en tur med Barbour i 1994 da han var formann for den republikanske nasjonalkomiteen. I motsetning til noen av hans andre republikanske kolleger, har Barbour nektet å kritisere Obama-administrasjonen for dens håndtering av Egypt-krisen, og det er uklart om han vil ta opp saken mens han oppholder seg i utlandet. Mike Huckebee sa på sin side i sin tale til den israelske nasjonalforsamlingen at “situasjonen kan true verden og alle de som søker fred og sikkerhet”.” Den virkelige trusselen mot israelerne er ikke bomben, men folkene bak den, ikke våpen, men galningene bak dem, ” la han til. Under sitt opphold i Israel holdt han dessuten en direkte tale til amerikanerne i sitt faste TV-program, der situasjonen i Egypt ble tatt opp. Huckebee kom ikke alene til Israel. Med seg hadde han den kjente amerikanske skuespilleren og Academy Award-vinner, Jon Voight, som sa at han håpte å kunne ta med seg sin datter Angelina Jolie under et fremtidig besøk i landet. httpv://www.youtube.com/watch?v=R6JO1dF34tY&feature=player_embedded httpv://www.youtube.com/watch?v=gfw8EgA1QOc&feature=player_embedded

Massachusetts guvernør Deval Patrick vil fly til Israel og Storbritannia tidlig neste måned på en 10-dagers forretningsreise, skriver den amerikanske avisen Boston Globe. Patrick var på en utenlandsreise til Kina i fjor, og lovet i forbindelse med sitt gjenvalg å dra på flere reiser til utlandet for å promotere statens næringsliv. “Dette er en arbeidsreise,” sier han til avisen på en pressekonferanse sammen med den britiske ambassadøren og den israelske generalkonsulen.

Guvernøren vil ha med seg et følge på mer enn ti dusin mennesker på reisen til Israel og Storbritannia, deriblant eieren av New England Patriots, Robert Kraft, og sjefen for Suffolk Construction, John Fish, skriver avisen. Guvernøren og næringslivstoppene fra Massachusetts vil besøke Tel Aviv, Haifa og Jerusalem i Israel, og London og Cambridge i England.

Under pressekonferansen ble det fokusert på de mange båndene mellom delstaten og de to landene som guvernøren nå skal besøke. Massachusetts eksporterer mer til Storbritannia enn til noe annet land, og samarbeider tett med Israel som i likhet med delstaten er hjemsted for en blomstrende bioteknologisk industri.

I Israel vil Patrick oppholde seg på legendariske King David Hotel i Jerusalem og møte statsminister Benjamin Netanyahu og opposisjonsleder Tzipi Livni. Gruppen vil også prøve å sette opp et møte med statsminister David Cameron i Storbritannia.

Patrick snakket om å fremme biovitenskap og ren energi, men var vag om hva spesifikt han ville oppnå på turen, skriver Boston Globe.

 21næringslivsledere er allerede påmeldt på reisen til Israel og Storbritannia som begynner 7.mars, forteller Susan Windham-Bannister, president og administrerende direktør i Mass Life Sciences, et halvoffentlig organ som har valgt bedrifter til å delta.

Massachusetts guvernør er ikke den eneste amerikanske politikeren som besøker Israel i begynnelsen av dette året. Israel er blitt et viktig reisemålet for de potensielle republikanske presidentkandidatene i 2012, skriver ABC News. Etter nyttår har de stått i kø for å besøke det hellige land: Mike Huckabee, Mitt Romney, Haley Barbour og Sarah Palin. Israelreisene er viktige for at de skal kunne vise til utenrikspolitisk kunnskap, og for å styrke deres velgertekke blant amerikanske jøder og evangeliske kristne, mener nettavisen.

Haley Barbour kom til Israel 5.februar for et femdagersbesøk i regi av “den republikanske jødiske koalisjonen”. Mike Huckebee, tidligere guvernør i Arkansas og presidentkandidat også i 2008, har nettopp avsluttet et ukelangt besøk der han blant annet under en tale i Knesset understreket sin støtte til jødenes rett til å leve i sitt eget hjemland under trygge forhold. Det var Huckebees femtende Israel-besøk. Mitt Romney, som også konkurrerte om kandidaturet i 2008, besøkte Israel forrige måned, og en annen av de republikanske favorittene, tidligere visepresidentkandidat Sarah Palin har sagt at hun planlegger en tur senere i år.

Harley Barbour har hatt travle dager i Israel. Matt Brooks, som representerer organisasjonen som har sponset Barbours reise sier til ABC News at reiseruten har vært knallhard og intens, uten mye fritid. Harley Barbour er i dag guvernør i Mississippi. Hans besøk har omfattet møter med israelske ledere, inkludert statsminister Benjamin Netanyahu.

“Å ha en mulighet til å dra på slike turer, å se landet første hånd, og å snakke med ledere og politikere direkte, er en uvurderlig opplevelse,” sier Brooks i et intervju med ABC News. “Denne turen er svært relevant og tidsriktig gitt hva som tar sted i Egypt akkurat nå,”  sier han. “Den republikanske jødiske koalisjonen” sponset også en tur med Barbour i 1994 da han var formann for den republikanske nasjonalkomiteen.

I motsetning til noen av hans andre republikanske kolleger, har Barbour nektet å kritisere Obama-administrasjonen for dens håndtering av Egypt-krisen, og det er uklart om han vil ta opp saken mens han oppholder seg i utlandet. Mike Huckebee sa på sin side i sin tale til den israelske nasjonalforsamlingen at “situasjonen kan true verden og alle de som søker fred og sikkerhet”.” Den virkelige trusselen mot israelerne er ikke bomben, men folkene bak den, ikke våpen, men galningene bak dem, ” la han til. Under sitt opphold i Israel holdt han dessuten en direkte tale til amerikanerne i sitt faste TV-program, der situasjonen i Egypt ble tatt opp.

Huckebee kom ikke alene til Israel. Med seg hadde han den kjente amerikanske skuespilleren og Academy Award-vinner, Jon Voight, som sa at han håpte å kunne ta med seg sin datter Angelina Jolie under et fremtidig besøk i landet.