I dag startet Jazzfestivalen i Tel Aviv. I de fire dagene frem til sabbaten begynner, vil det bli arrangert rundt 20 forestillinger i byen. Festivalen regnes som en av de viktigste årlige jazzhendelsene i Israel. Festivalen har fått et velrenommert rykte i Israel og utlandet, som en magnet for fantastisk jazzutøvere og et hjem for spesielle prosjekter, hevder arrangørene. I år vil festivalen være vert for internasjonalt kjente jazzmusikere som vil spille side ved side med israelske musikere i originale festivalproduksjoner og premiereforestillinger. Blant artistene som deltar i årets festival er Dee Alexander, "Queen of Chicago", som skal utføre stykker fra hennes nyeste album, samt en hyllest til Nina Simone og Diana Washington. Andre artister er Tigran Hamasyan, en unge pianostjernen fra Armenia, og Nicole Mitchell Trio som vant "Flutist of the Year 2010"-prisen for ny, dristig og original jazz. Mitchell vil opptre samme med Hamid Drake og Harrison Bankhead. Den stigende stjernen i New York jazz, altsaksofonisten Jaleel Shaw, vil få kontakt med George Colligan, og vil presentere originale biter, gamle standarder, og Wayne Shorter's komposisjoner. Et ensemble samlet inn av Steven Bernstein, trompetist og komponist, vil utføre livlige funky Latino-ordninger for tradisjonelle jødiske sanger.   Den viktigste israelske ytelsen i år vil være en originalproduksjon med tittelen "Tel Aviv-Paris-New York". I denne forestillingen vil Tel Aviv Jazz Orchestra opptre sammen med Efrat Jøss. Sammen skal de ut på en verdensomspennende musikalsk reise som vil inkludere et utvalg av amerikanske standarder av Gershwin, kjente franske chansons, samt Efrat største hits. Ovennevnte forestillinger får følge av en rekke israelske jazzkombinasjoner, gamle og nye sammen, i ulike stiler og smak.   Som hvert år, vil det være mulig å nyte gratis liveopptredener av jazzkombinasjoner, i lobbyen på Cinemateket, lover arrangøren. Og her kan du høre Tel Aviv Jazz Orchestra: httpv://www.youtube.com/watch?v=p0QaCuI3JI4

I dag startet Jazzfestivalen i Tel Aviv. I de fire dagene frem til sabbaten begynner, vil det bli arrangert rundt 20 forestillinger i byen. Festivalen regnes som en av de viktigste årlige jazzhendelsene i Israel. Festivalen har fått et velrenommert rykte i Israel og utlandet, som en magnet for fantastisk jazzutøvere og et hjem for spesielle prosjekter, hevder arrangørene. I år vil festivalen være vert for internasjonalt kjente jazzmusikere som vil spille side ved side med israelske musikere i originale festivalproduksjoner og premiereforestillinger.

Blant artistene som deltar i årets festival er Dee Alexander, “Queen of Chicago”, som skal utføre stykker fra hennes nyeste album, samt en hyllest til Nina Simone og Diana Washington.

Andre artister er Tigran Hamasyan, en unge pianostjernen fra Armenia, og Nicole Mitchell Trio som vant “Flutist of the Year 2010”-prisen for ny, dristig og original jazz. Mitchell vil opptre samme med Hamid Drake og Harrison Bankhead.

Den stigende stjernen i New York jazz, altsaksofonisten Jaleel Shaw, vil få kontakt med George Colligan, og vil presentere originale biter, gamle standarder, og Wayne Shorter’s komposisjoner. Et ensemble samlet inn av Steven Bernstein, trompetist og komponist, vil utføre livlige funky Latino-ordninger for tradisjonelle jødiske sanger.  

Den viktigste israelske ytelsen i år vil være en originalproduksjon med tittelen “Tel Aviv-Paris-New York”. I denne forestillingen vil Tel Aviv Jazz Orchestra opptre sammen med Efrat Jøss. Sammen skal de ut på en verdensomspennende musikalsk reise som vil inkludere et utvalg av amerikanske standarder av Gershwin, kjente franske chansons, samt Efrat største hits. Ovennevnte forestillinger får følge av en rekke israelske jazzkombinasjoner, gamle og nye sammen, i ulike stiler og smak.  

Som hvert år, vil det være mulig å nyte gratis liveopptredener av jazzkombinasjoner, i lobbyen på Cinemateket, lover arrangøren.

Og her kan du høre Tel Aviv Jazz Orchestra: