Sangerne Dana International og Vladi Blayberg er to av de ti deltakerne som skal kjempe om å representere Israel i Eurovision-finalene i Düsseldorf. Tirsdag forrige uke offentliggjorde Den israelske kringkastingsmyndigheten (IBA) listen over kandidatene. Dana International vant Eurovision da hun representerte Israel i 1998 med sangen "Diva". Dette bidraget skapte mye debatt i Israel, ettersom hun tidligere har skiftet kjønn, skriver Miff.no. Vladi Blayberg, som kom på andreplass i første sesong av "A Star is Born" (Israels versjon av Idol-konseptet), er et annet kjent navn på listen. Israels nasjonale finale vil finne sted i Rishon Letzion 8. mars. Det er seerne som utkårer vinneren, slik vi kjenner det fra Skandinavia. De siste fem årene har IBA valgt ut artisten, men i år skal Israels befolkning igjen få velge sin favoritt. Semifinalene i Eurovision blir i år avholdt 10. og 12. mai. Israel skal forsøke å kvalifisere seg til finalen 14. mai via semifinale to. Her må de konkurrere med tradisjonelt sterke Eurovision-land som Sverige, Ukraina, Irland og Danmark. httpv://www.youtube.com/watch?v=frfGcWLB0ac httpv://www.youtube.com/watch?v=pV3-h2-iVTI&feature=related VG: For trang Grammy-kjole VG: Gaga kom i et egg VG: Vant Grammy VG: Stargate vant VG: Har ikke sovet et sekund

Sangerne Dana International og Vladi Blayberg er to av de ti deltakerne som skal kjempe om å representere Israel i Eurovision-finalene i Düsseldorf. Tirsdag forrige uke offentliggjorde Den israelske kringkastingsmyndigheten (IBA) listen over kandidatene. Dana International vant Eurovision da hun representerte Israel i 1998 med sangen “Diva”. Dette bidraget skapte mye debatt i Israel, ettersom hun tidligere har skiftet kjønn, skriver Miff.no.

Vladi Blayberg, som kom på andreplass i første sesong av “A Star is Born” (Israels versjon av Idol-konseptet), er et annet kjent navn på listen.

Israels nasjonale finale vil finne sted i Rishon Letzion 8. mars. Det er seerne som utkårer vinneren, slik vi kjenner det fra Skandinavia. De siste fem årene har IBA valgt ut artisten, men i år skal Israels befolkning igjen få velge sin favoritt.

Semifinalene i Eurovision blir i år avholdt 10. og 12. mai. Israel skal forsøke å kvalifisere seg til finalen 14. mai via semifinale to. Her må de konkurrere med tradisjonelt sterke Eurovision-land som Sverige, Ukraina, Irland og Danmark.

VG: For trang Grammy-kjole

VG: Gaga kom i et egg

VG: Vant Grammy

VG: Stargate vant

VG: Har ikke sovet et sekund