Statsminister Benjamin Netanyahu har satt som mål å gjøre Israel til en satellittsupermakt. Målet er ifølge Jerusalem Post å øke salget av israelske romplattformer til en verdi av 8 milliarder dollar i året.  For å oppnå målet ønsker regjeringen å øke bevilgningene til romforskning kraftig. Den israelske regjeringen mener det er en gunstig nisje i markedet for små satellitter, som kan gi milliarder i omsetning. Den israelske planer for satsing i rommet er utarbeidet av et team av forskere og økonomer fra forsvarsdepartementet og fra vitenskapsdepartementet. I slutten av januar arrangerte organisasjonen Yuval Ne'eman Science, Technology & Security Workshop et symposium om romfartsvitenskap I universitetet I Tel Aviv.  Der fortalte blant annet professor Chaim Eshed, som er leder for romprogrammet til det israelske forsvarsdepartementet, om den israelske satsingen på romfart. Her kan du høre hans foredrag: httpv://www.youtube.com/watch?v=myjSeORB1Og Under samme symposium snakket prof. Hagai Netzer om "svarte hull": httpv://www.youtube.com/watch?v=piB2ZD5XxL4&feature=channel

Statsminister Benjamin Netanyahu har satt som mål å gjøre Israel til en satellittsupermakt. Målet er ifølge Jerusalem Post å øke salget av israelske romplattformer til en verdi av 8 milliarder dollar i året.  For å oppnå målet ønsker regjeringen å øke bevilgningene til romforskning kraftig. Den israelske regjeringen mener det er en gunstig nisje i markedet for små satellitter, som kan gi milliarder i omsetning. Den israelske planer for satsing i rommet er utarbeidet av et team av forskere og økonomer fra forsvarsdepartementet og fra vitenskapsdepartementet.

I slutten av januar arrangerte organisasjonen Yuval Ne’eman Science, Technology & Security Workshop et symposium om romfartsvitenskap I universitetet I Tel Aviv.  Der fortalte blant annet professor Chaim Eshed, som er leder for romprogrammet til det israelske forsvarsdepartementet, om den israelske satsingen på romfart.

Her kan du høre hans foredrag:

Under samme symposium snakket prof. Hagai Netzer om “svarte hull”: