Hellas' statsminister George Papandreou hadde i går besøk av jødisk-amerikanske ledere, og uttalte at Hellas nå vil hjelpe til med å knytte Israel nærmere til EU, gjennom å sikre Israelske produkter lettere tilgang til europeiske markeder. "Vi ser at det europeiske markedet utvides til Middelhavet og vi ønsker å integrere Israel inn i dette europeiske markedet”, sa den greske statsminister "Jeg tror dette er viktig for Israels økonomi, men også for deres strategiske sikkerhet," la han til. Problemene i Egypt og begge lands ulike konflikter med Tyrkia har knyttet Hellas og Israel tettere sammen det siste året. Papandreou sa at Hellas søker samarbeid med Israel innen turisme, landbruk, forsvar og innovasjon innen høyteknologi, og opplyste at de to landene vil holde et felles regjeringsmøte i Israel i april, skriver Haaretz. Tjenestemenn i Israel og Hellas forteller at de to landene har innledet foreløpige samtaler om potensielle energiavtaler i forbindelse med de ferske israelske funnene av store gassforekomster i farvannet utenfor Israel. Hellas har nære tradisjonelt bånd til palestinerne og arabiske land og etablerte ikke diplomatiske forbindelser med den jødiske staten før i 1990.

Hellas’ statsminister George Papandreou hadde i går besøk av jødisk-amerikanske ledere, og uttalte at Hellas nå vil hjelpe til med å knytte Israel nærmere til EU, gjennom å sikre Israelske produkter lettere tilgang til europeiske markeder. “Vi ser at det europeiske markedet utvides til Middelhavet og vi ønsker å integrere Israel inn i dette europeiske markedet”, sa den greske statsminister “Jeg tror dette er viktig for Israels økonomi, men også for deres strategiske sikkerhet,” la han til.

Problemene i Egypt og begge lands ulike konflikter med Tyrkia har knyttet Hellas og Israel tettere sammen det siste året. Papandreou sa at Hellas søker samarbeid med Israel innen turisme, landbruk, forsvar og innovasjon innen høyteknologi, og opplyste at de to landene vil holde et felles regjeringsmøte i Israel i april, skriver Haaretz.

Tjenestemenn i Israel og Hellas forteller at de to landene har innledet foreløpige samtaler om potensielle energiavtaler i forbindelse med de ferske israelske funnene av store gassforekomster i farvannet utenfor Israel.

Hellas har nære tradisjonelt bånd til palestinerne og arabiske land og etablerte ikke diplomatiske forbindelser med den jødiske staten før i 1990.