Det er en åpen hemmelighet at israelske arbeidsgivere er tilbakeholdne med å ansette minoriteter, enten de er israelske arabere, Haredim (ultra-ortodokse jøder) eller andre grupper. President Shimon Peres har gjort det til sin personlige oppgave å forandre dette, og å integrere dem både i lokalsamfunn i den israelske arbeidsstokken.En bedre integrering i arbeidslivet vil redusere fattigdommen blant minoritetene og fremme den israelske økonomien, mener presidenten, som i går besøkte en bedrift i den ultra-ortodokse byen Elad. For å fremme integrering av arabere i Israels høyteknologiske arbeidsliv har Peres allerede satt sammen en samarbeidsgruppe av ledere fra Israels 20 største høyteknologiske bedrifter, skriver Haaretz. Unge utdannede arabere som prøver å komme inn på arbeidsmarkedet i Israel har en tendens til å synes det er en frustrerende opplevelse. Derfor tar presidenten tak i problemet. "Integrering universitetsutdannede arabere i høyteknologiindustri er det brennende spørsmålet om dagen, økonomisk og sosialt”, sier presidenten til den israelske avisen. Han spår at en bedre bruk av israelske arabere i denne typen industri vil gi den israelske økonomien et kraftig løft. Henvendt til de ultra ortodokse jødene sier Shimon Peres at det ikke er noen motsetning mellom jødedommen og vitenskap."Haredim må oppmuntres til å lære teknologiske yrker, slik at de kan finne jobb innen høyteknologi,” sier han. Samarbeidsgruppen som skal arbeide for å få flere ultra ortodokse jøder og arabere til å lettere komme seg inn i høyteknologiyrkene består av helt sentrale toppsjefer i israelsk næringsliv, og representerer firmaer som Intel og Microsoft. Gruppen vil sette opp et eget nettsted, som vil bli drevet av ideelle organisasjoner, som hjelper arbeidssøkere med å finne arbeid, og av Manpower. Hensikten med nettstedet, som vil bli kalt Maantech.org.il, vil være å matchenyutdannede arabere på jakt etter jobb med arbeidsgivere.

Det er en åpen hemmelighet at israelske arbeidsgivere er tilbakeholdne med å ansette minoriteter, enten de er israelske arabere, Haredim (ultra-ortodokse jøder) eller andre grupper. President Shimon Peres har gjort det til sin personlige oppgave å forandre dette, og å integrere dem både i lokalsamfunn i den israelske arbeidsstokken.En bedre integrering i arbeidslivet vil redusere fattigdommen blant minoritetene og fremme den israelske økonomien, mener presidenten, som i går besøkte en bedrift i den ultra-ortodokse byen Elad.

For å fremme integrering av arabere i Israels høyteknologiske arbeidsliv har Peres allerede satt sammen en samarbeidsgruppe av ledere fra Israels 20 største høyteknologiske bedrifter, skriver Haaretz. Unge utdannede arabere som prøver å komme inn på arbeidsmarkedet i Israel har en tendens til å synes det er en frustrerende opplevelse. Derfor tar presidenten tak i problemet.

“Integrering universitetsutdannede arabere i høyteknologiindustri er det brennende spørsmålet om dagen, økonomisk og sosialt”, sier presidenten til den israelske avisen. Han spår at en bedre bruk av israelske arabere i denne typen industri vil gi den israelske økonomien et kraftig løft.

Henvendt til de ultra ortodokse jødene sier Shimon Peres at det ikke er noen motsetning mellom jødedommen og vitenskap.”Haredim må oppmuntres til å lære teknologiske yrker, slik at de kan finne jobb innen høyteknologi,” sier han.

Samarbeidsgruppen som skal arbeide for å få flere ultra ortodokse jøder og arabere til å lettere komme seg inn i høyteknologiyrkene består av helt sentrale toppsjefer i israelsk næringsliv, og representerer firmaer som Intel og Microsoft.

Gruppen vil sette opp et eget nettsted, som vil bli drevet av ideelle organisasjoner, som hjelper arbeidssøkere med å finne arbeid, og av Manpower. Hensikten med nettstedet, som vil bli kalt Maantech.org.il, vil være å matchenyutdannede arabere på jakt etter jobb med arbeidsgivere.