Ingenting er så galt at det ikke er godt for noe. Uroen i Egypt gir ikke bare økte inntekter til den norske statskassen på grunn av den økte oljeprisen, den fører også til flere turister i Israel og de palestinske områdene på Vestbredden. I økonomisk forstand har palestinerne på Vestbredden hatt fordel av den politiske uroen i Egypt, med en kraftig økning i antall turister på vei til de palestinske selvstyremyndighetenes områder, på Kairos bekostning, skriver Ynetnews. Det anerkjente Everest hotellet i Beit Jala, med utsikt over Betlehem, har opplevd en livlig turisttrafikk den siste helgen. Hotellets eier, Makram al-Arja, kaller det for "Egypt effekten." "Forrige uke var det full kapasitet ved nesten alle hotellene i Betlehem og det var også en ventelistefor ledig rom”, sier han. Om vinteren foretrekker turister vanligvis å dra til strendene i Sharm el-Sheikh i Egypt, og derfra gjøre raske utflukter til Jerusalem, Betlehem og Jeriko. Men etter de siste opptøyene i Egypt, bestemte noen grupper å gi avkall på den egyptiske delen av turen deres ,og valgte i stedet å bo i Israel og i de palestinske områdene på Vestbredden.  "Turistguider fra Tyskland ringte meg for å bestille rom," sier al-Arja "De fortalte meg at de er redde for å reise til Sharm el-Sheikh, og derfor besluttet å flytte sin reise hit." Ved inngangen til Fødselskirken i Betlehem forteller den lokale turistguiden fra reisebyrået Said, al-Ta'amri, en gruppe turister fra Kina hvorfor det er bedre å bo i området, og ikke fortsetter til Egypt. "En venn fra San Francisco som skulle fortsette til Sinai kom til meg og valgte å bli i Betlehem - rett og slett fordi det er tryggere her, sier han, til Ynetnews. Under normale omstendigheter er perioden etter jul kjent som en dårlig periode for Betlehem-turisme. Men Ynetnews melder om mange turister ved kirken og godt besøk i turistbutikkene i nærheten av kirken mandag morgen. Uavhengig av begivenhetene i Egypt satt Betlehem ny turistrekord i fjor, og fremgangen forventes å fortsette dette året Hvert år kommer det 15 millioner turister til Egypt. En arbeidsledig turistguide i Betlehem sier han vil være godt fornøyd dersom bare en million av disse turistene velgere å reise til Betlehem i stedet fordi de føler seg tryggere der. VG: Fremsår som leder VG: Terrorister rømte fra egyptiske fengsler

Ingenting er så galt at det ikke er godt for noe. Uroen i Egypt gir ikke bare økte inntekter til den norske statskassen på grunn av den økte oljeprisen, den fører også til flere turister i Israel og de palestinske områdene på Vestbredden. I økonomisk forstand har palestinerne på Vestbredden hatt fordel av den politiske uroen i Egypt, med en kraftig økning i antall turister på vei til de palestinske selvstyremyndighetenes områder, på Kairos bekostning, skriver Ynetnews.

Det anerkjente Everest hotellet i Beit Jala, med utsikt over Betlehem, har opplevd en livlig turisttrafikk den siste helgen. Hotellets eier, Makram al-Arja, kaller det for “Egypt effekten.”

“Forrige uke var det full kapasitet ved nesten alle hotellene i Betlehem og det var også en ventelistefor ledig rom”, sier han.

Om vinteren foretrekker turister vanligvis å dra til strendene i Sharm el-Sheikh i Egypt, og derfra gjøre raske utflukter til Jerusalem, Betlehem og Jeriko. Men etter de siste opptøyene i Egypt, bestemte noen grupper å gi avkall på den egyptiske delen av turen deres ,og valgte i stedet å bo i Israel og i de palestinske områdene på Vestbredden. 

“Turistguider fra Tyskland ringte meg for å bestille rom,” sier al-Arja “De fortalte meg at de er redde for å reise til Sharm el-Sheikh, og derfor besluttet å flytte sin reise hit.”

Ved inngangen til Fødselskirken i Betlehem forteller den lokale turistguiden fra reisebyrået Said, al-Ta’amri, en gruppe turister fra Kina hvorfor det er bedre å bo i området, og ikke fortsetter til Egypt. “En venn fra San Francisco som skulle fortsette til Sinai kom til meg og valgte å bli i Betlehem – rett og slett fordi det er tryggere her, sier han, til Ynetnews.

Under normale omstendigheter er perioden etter jul kjent som en dårlig periode for Betlehem-turisme. Men Ynetnews melder om mange turister ved kirken og godt besøk i turistbutikkene i nærheten av kirken mandag morgen. Uavhengig av begivenhetene i Egypt satt Betlehem ny turistrekord i fjor, og fremgangen forventes å fortsette dette året Hvert år kommer det 15 millioner turister til Egypt. En arbeidsledig turistguide i Betlehem sier han vil være godt fornøyd dersom bare en million av disse turistene velgere å reise til Betlehem i stedet fordi de føler seg tryggere der.

VG: Fremsår som leder

VG: Terrorister rømte fra egyptiske fengsler