Det israelske firmaet Teva Industries, som er verdens største produsent av generiske legemidler, la i dag frem sine resultater for fjerde kvartal 2010. De viser at firmaet har doblet sin fortjeneste på et år. Årsaken er sterk etterspørsel etter firmaets medisiner i Europa og Nord Amerika. "I løpet av 2010 ble Teva ledende i Europa på generiske legemidler, og vi økt vår tilstedeværelse i viktige vekstmarkeder," sier konsernsjef Shlomo Yanai. I fjerde kvartal i fjor hadde det Israel-baserte Teva en kvartalsvis nettoinntekt på 771 millioner dollar, eller 85 cents per aksje, mer enn en dobling fra 379 millioner dollar, eller 42 cents per aksje, for et år siden. Eksporten til Nord Amerika steg med 7 prosent i fjerde kvartal i fjor, og står for 56 prosent av det samlede salget. Salget til Europa steg med 43 prosent til 1,32 milliarder dollar, og stod for 30 prosent. Selskapet er Israels største målt i inntektsvolum, og har over 40 000 ansatte i dusinvis av fabrikker og datterselskaper over hele verden, men har beholder sin sentrale ledelse og forskning i Israel, med rundt 6000 ansatte. Selskapets leder, Eli Hurvitz, har fått æren av å ha forvandlet Teva til Israels største selskap og flaggskipet i den israelske industrien. For det fikk han 4.januar i år en ærespris fra Israel Chemical Society, overlevert under en større seremoni i Knesset. Prisen deles hvert år ut til forskere og næringslivsfolk som har bidratt globalt til den kjemiske industrien.

Det israelske firmaet Teva Industries, som er verdens største produsent av generiske legemidler, la i dag frem sine resultater for fjerde kvartal 2010. De viser at firmaet har doblet sin fortjeneste på et år. Årsaken er sterk etterspørsel etter firmaets medisiner i Europa og Nord Amerika. “I løpet av 2010 ble Teva ledende i Europa på generiske legemidler, og vi økt vår tilstedeværelse i viktige vekstmarkeder,” sier konsernsjef Shlomo Yanai. I fjerde kvartal i fjor hadde det Israel-baserte Teva en kvartalsvis nettoinntekt på 771 millioner dollar, eller 85 cents per aksje, mer enn en dobling fra 379 millioner dollar, eller 42 cents per aksje, for et år siden.

Eksporten til Nord Amerika steg med 7 prosent i fjerde kvartal i fjor, og står for 56 prosent av det samlede salget. Salget til Europa steg med 43 prosent til 1,32 milliarder dollar, og stod for 30 prosent.

Selskapet er Israels største målt i inntektsvolum, og har over 40 000 ansatte i dusinvis av fabrikker og datterselskaper over hele verden, men har beholder sin sentrale ledelse og forskning i Israel, med rundt 6000 ansatte.

Selskapets leder, Eli Hurvitz, har fått æren av å ha forvandlet Teva til Israels største selskap og flaggskipet i den israelske industrien. For det fikk han 4.januar i år en ærespris fra Israel Chemical Society, overlevert under en større seremoni i Knesset. Prisen deles hvert år ut til
forskere og næringslivsfolk som har bidratt globalt til den kjemiske industrien.