Før 2020 vil flere mennesker over hele verden kjøpe elektriske biler enn de som drives av bensin, og Israel vil bli det første landet i verden til å sette 100 000 elektriske biler på veien. Det mener Shai Agassi, som er administrerende direktør for Better Place, et israelsk firma som selger elektriske biler og som har utviklet og selger oppladningssystemer for elektriske biler. “Det betyr ikke at behovet for bensin forsvinner, men vi går i den retningen”, sier han til Associated Press. Eksisterende elektriske biler har en begrenset rekkevidde etter som eiere må stoppe og vente i timevis mens bilens batteri lades. Eiere av Agassi sine biler vil være i stand til å fjerne det brukte batteriet og erstatte det med et fullt oppladet batteri, slik at de kan komme tilbake på veien nesten umiddelbart. Det første landet planlagt å gå live med et nettverk av "batteri-svitsjing-"stasjoner drevet av Better Place er Agassis hjemland Israel, hvor han planlegger en lansering med 56 stasjoner til å betjene anslagsvis 5000 biler innen utgangen av 2011. I 2012 er Danmark og Australia forventes å delta, sammen med forsøk på Hawaii og i San Francisco Bay-området, skriver AP. Agassi sier at han har investert ca 700 millioner dollar og brukte omtrent en tredjedel av pengene, for det meste på oppsettet av stasjonene. Det etterlater nok kontanter til å tåle tap mens han bygger opp til break-even, som Agassi hevder ikke vil ta lang tid.   "I 2016, pluss eller minus ett år, vil det selges flere el-biler enn bensinbiler i Israel. Når det skjer i land One, vil du se det samme i alle land innen et par år”, tror han. Israels elektrisitetsselskap forventer også at elbiler oppnår en betydelig markedsandel i nær fremtid og forbereder sitt rutenett for å møte etterspørselen. USAs tidligere president Bill Clinton sier han er imponert over det israelske miljøinitiativet. “Israel vil bli det første landet i verden til å sette 100 000 elektriske biler på veiene. Ikke USA. Ikke Kina. Land som er mye større. Men Israel,” sier han til AP, med begeistring.

Før 2020 vil flere mennesker over hele verden kjøpe elektriske biler enn de som drives av bensin, og Israel vil bli det første landet i verden til å sette 100 000 elektriske biler på veien. Det mener Shai Agassi, som er administrerende direktør for Better Place, et israelsk firma som selger elektriske biler og som har utviklet og selger oppladningssystemer for elektriske biler. “Det betyr ikke at behovet for bensin forsvinner, men vi går i den retningen”, sier han til Associated Press.

Eksisterende elektriske biler har en begrenset rekkevidde etter som eiere må stoppe og vente i timevis mens bilens batteri lades. Eiere av Agassi sine biler vil være i stand til å fjerne det brukte batteriet og erstatte det med et fullt oppladet batteri, slik at de kan komme tilbake på veien nesten umiddelbart.

Det første landet planlagt å gå live med et nettverk av “batteri-svitsjing-“stasjoner drevet av Better Place er Agassis hjemland Israel, hvor han planlegger en lansering med 56 stasjoner til å betjene anslagsvis 5000 biler innen utgangen av 2011. I 2012 er Danmark og Australia forventes å delta, sammen med forsøk på Hawaii og i San Francisco Bay-området, skriver AP.

Agassi sier at han har investert ca 700 millioner dollar og brukte omtrent en tredjedel av pengene, for det meste på oppsettet av stasjonene. Det etterlater nok kontanter til å tåle tap mens han bygger opp til break-even, som Agassi hevder ikke vil ta lang tid.  

“I 2016, pluss eller minus ett år, vil det selges flere el-biler enn bensinbiler i Israel. Når det skjer i land One, vil du se det samme i alle land innen et par år”, tror han.

Israels elektrisitetsselskap forventer også at elbiler oppnår en betydelig markedsandel i nær fremtid og forbereder sitt rutenett for å møte etterspørselen.

USAs tidligere president Bill Clinton sier han er imponert over det israelske miljøinitiativet. “Israel vil bli det første landet i verden til å sette 100 000 elektriske biler på veiene. Ikke USA. Ikke Kina. Land som er mye større. Men Israel,” sier han til AP, med begeistring.