Det Israel Institute of Technology, eller Technion, har jobbet i samarbeid med en amerikansk forsker for å produsere en prototype til å oppdage TATP, en bombedetonator brukt i mange terrorangrep, inkludert et mislykket forsøk på å bombe et amerikansk passasjerfly i desember 2009. "Det er en neste-generasjons verktøy. De fleste flyplasser er ikke utstyrt med noen enheter av denne art,” sier Ehud Keinan, som er professor ved Technion.  Enheten er utviklet gjennom et forskningssamarbeid finansiert av det amerikanskisraelske selskapet Binational Science Foundation. Den kan oppdage så lite som fem mikrogram av det eksplosive pulveret som brukes i denne typen bomber. Den nye enheten for å opp bomber kan brukes i flere sammenhenger, men er spesielt nyttige på flyplasser, skriver Passenger Terminal Todat.com. Keinan har jobbet med Philip Dawson, en professor ved Scripps Research Institute, La Jolla, California, for å utvikle og markedsføre enheten, som kalles Acro-PET. Enheten er forventet å selges for 25 dollar per stk. gjennom Israels Acro Security Technologies. Enheten, som er patentert i USA, vil gjøre det mulig for flyselskapenes mannskaper å raskt oppdage TATP, som er enkel å tilberede fra billig råstoff og i dag er vanskelig å oppdage.

Det Israel Institute of Technology, eller Technion, har jobbet i samarbeid med en amerikansk forsker for å produsere en prototype til å oppdage TATP, en bombedetonator brukt i mange terrorangrep, inkludert et mislykket forsøk på å bombe et amerikansk passasjerfly i desember 2009. “Det er en neste-generasjons verktøy. De fleste flyplasser er ikke utstyrt med noen enheter av denne art,” sier Ehud Keinan, som er professor ved Technion.  Enheten er utviklet gjennom et forskningssamarbeid finansiert av det amerikanskisraelske selskapet Binational Science Foundation. Den kan oppdage så lite som fem mikrogram av det eksplosive pulveret som brukes i denne typen bomber.

Den nye enheten for å opp bomber kan brukes i flere sammenhenger, men er spesielt nyttige på flyplasser, skriver Passenger Terminal Todat.com.

Keinan har jobbet med Philip Dawson, en professor ved Scripps Research Institute, La Jolla, California, for å utvikle og markedsføre enheten, som kalles Acro-PET. Enheten er forventet å selges for 25 dollar per stk. gjennom Israels Acro Security Technologies.

Enheten, som er patentert i USA, vil gjøre det mulig for flyselskapenes mannskaper å raskt oppdage TATP, som er enkel å tilberede fra billig råstoff og i dag er vanskelig å oppdage.