Tysklands forbundskansler Angela Merkel kommer på besøk til Israel i ettermiddag. Hun skal først møte statsminister Benjamin Netanyahu, og vil deretter delta på et møte med hele den israelske regjeringen, etterfulgt av en pressekonferanse. Tirsdag morgen planlegger den tyske forbundskansleren å spise frokost med israelske forretningsfolk. På ettermiddagene vil hun bli tildelt et æresdoktorat fra Tel Aviv University, skriver Israel National News. I løpet av besøket i Israel skal Merkel også treffe opposisjonslederen Tzipi Livni, den israelske presidenten Shimon Peres og tyske frivillige i Jerusalem. I forbindelse med besøket i Israel vil det bli inngått et samarbeid mellom Tyskland og Israel om hjelp til utviklingsland. Representanter fra begge land møtes i dag for å undertegne en intensjonserklæring. Dokumentet vil bli signert av den israelske viseutenriksminister Danny Ayalon og den tyske føderale ministeren for økonomisk samarbeid og utvikling, Dirk Niebel. En felles prosjekt som Israel og Tyskland vil ta initiativet til er rehabilitering av Lake Victoria, den største innsjøen i Afrika, som i dag er forurenset. Ayalon sa søndag at å nå ut til fattige land er i Israels interesse. "I utlandet er vi vitne til at ustabilitet i landene skyldes sosiale og økonomiske ulikheter. Nødhjelpsprosjekter med sikte på å styrke sosioøkonomiske statuser i utviklingsland har blitt viktigere enn noensinne, " sa viseutenriksministeren. "Internasjonal bistand er et av de mest effektive diplomatiske verktøy," fortsatte han, "og trepartibistand styrker Israels relasjoner med både partner og med mottakerlandet, gir mulighet for distribusjon av israelske teknologier, og styrker landets sosioøkonomiske utgangspunkt. " Israel har tidligere blant annet vært involvert i redningsarbeidet i Haiti, i arbeid for å forebygge aids i Afrika, i å tilby livreddende kirurgi til syke barn fra mer enn to dusin land, og i opplæring av leger fra hele verden for å hjelpe i deres egne hjemland. Dessuten har israelske leger behandler titusener av palestinske arabere hvert år.

Tysklands forbundskansler Angela Merkel kommer på besøk til Israel i ettermiddag. Hun skal først møte statsminister Benjamin Netanyahu, og vil deretter delta på et møte med hele den israelske regjeringen, etterfulgt av en pressekonferanse. Tirsdag morgen planlegger den tyske forbundskansleren å spise frokost med israelske forretningsfolk. På ettermiddagene vil hun bli tildelt et æresdoktorat fra Tel Aviv University, skriver Israel National News.

I løpet av besøket i Israel skal Merkel også treffe opposisjonslederen Tzipi Livni, den israelske presidenten Shimon Peres og tyske frivillige i Jerusalem.

I forbindelse med besøket i Israel vil det bli inngått et samarbeid mellom Tyskland og Israel om hjelp til utviklingsland. Representanter fra begge land møtes i dag for å undertegne en intensjonserklæring. Dokumentet vil bli signert av den israelske viseutenriksminister Danny Ayalon og den tyske føderale ministeren for økonomisk samarbeid og utvikling, Dirk Niebel. En felles prosjekt som Israel og Tyskland vil ta initiativet til er rehabilitering av Lake Victoria, den største innsjøen i Afrika, som i dag er forurenset.

Ayalon sa søndag at å nå ut til fattige land er i Israels interesse. “I utlandet er vi vitne til at ustabilitet i landene skyldes sosiale og økonomiske ulikheter. Nødhjelpsprosjekter med sikte på å styrke sosioøkonomiske statuser i utviklingsland har blitt viktigere enn noensinne, ” sa viseutenriksministeren. “Internasjonal bistand er et av de mest effektive diplomatiske verktøy,” fortsatte han, “og trepartibistand styrker Israels relasjoner med både partner og med mottakerlandet, gir mulighet for distribusjon av israelske teknologier, og styrker landets sosioøkonomiske utgangspunkt. ”

Israel har tidligere blant annet vært involvert i redningsarbeidet i Haiti, i arbeid for å forebygge aids i Afrika, i å tilby livreddende kirurgi til syke barn fra mer enn to dusin land, og i opplæring av leger fra hele verden for å hjelpe i deres egne hjemland. Dessuten har israelske leger behandler titusener av palestinske arabere hvert år.