Israel ønsker å spille en rolle i den globale økonomien ved å fungere som mentor innen teknologi for voksende økonomiske stormaktene som Kina, India og Brasil, i henhold til Eugene Kandel, sjef økonomisk rådgiver for statsminister Benjamin Netanyahu, skriver Jerusalem Post. "Vi er et lite land og kan ikke tilby handelsfordeler. Men vi kan tilby teknologiske fordeler. En liten idé implementert i et stort land blir en stor idé”, sa Kandel i en orientering til næringslivsjournalister onsdag. ”Politikerne er bare i de tidlige stadiene av å utvikle en strategi,” sier han. Israel er en anerkjent teknologimakt som rangerer blant verdens ledende i forsknings- og utviklingsutgifter og patenter. Men med kun litt over syv millioner mennesker er landets samlede bruttonasjonalprodukt ca $ 200 milliarder, omtrent på størrelse med Louisiana's. Israels toveis handel med Kina utgjorde kun 4,5 milliarder dollar i 2009, eller 0,2% av Kinas totale handel. Kandel sier at Israels teknologiselskaper vil måtte skifte noe av fokuset deres fra de utviklede markedene i USA og Europa til de mindre utviklede økonomiene. ”Det vil innebære mer enn bare å justere eksisterende produkter, men også å utvikle teknologi som er billigere og tilfredsstiller andre behov for mindre avanserte økonomier”, sier han. I det siste har Israel brukt innovative evner til å vinne venner, spesielt innen jordbruksteknologi og i forsvarselektronikk. Israels dryppvanningssystemer brukes rundt om i verden og bilaterale bånd med India og Kina har involvert store forsvarsavtaler. Nylig bidro teknologi fra Israel til Internett-revolusjonen og Israels bioteknologi har i stor grad vært rettet mot utviklede økonomier. Israel og Kina har allerede begynt samarbeid innen teknologi. ”Beijing ønsker å bruke israelske nyvinninger for å få hjelp til å flytte opp i verdikjeden”, sa Yiyi Chen, en professor ved Shanghai Jiaotong University og rådgiver på Midtøsten saker for den kinesiske regjeringen, da han besøkte Israel i forrige uke. China National Chemical Corporation (ChemChina) avsluttet for to uker siden sitt kjøp av en majoritetsandel i Israels Makhteshim Agan Industries, verdens største produsent av generiske jordbrukskjemikalier. Kjøpet vil gi Chinachem tilgang til Makhteshim's forskning og utvikling og lisensieringskompetanse. For nesten et år siden kjøpte Yifang Digital Technology det israelske selskapet Pegasus Technologies. Huawei, Kinas største produsent av telefonutstyr har i det stille åpnet for et FoU-senter i Israel. ”Vi trenger å skape en atmosfære og et miljø der israelske gründere ikke bare ser på velkjente miljøer i USA og Europa når de skal avgjøre hva de skal produsere, men også ser på hvilke produkter som trengs i Kina og India, som er store markeder som vokser raskt,” sa Netanyahus rådgiver under pressekonferansen. Han mente at Israels private sektor må vise vei, men at også regjeringen vil måtte spille en rolle fordi ”stat til stat forbindelser” er viktige også i forretningslivet i Kina. Israel har lenge forsøkt å tilpasse seg endrede verdenshandelsmønstre. Omtrent tre fjerdedeler av landets eksport, ledet av teknologi, legemidler og kjemikalier, går til USA og Europa. De såkalte BRIC-landene (Brasil, Russland, India og Kina) utgjør bare ca 13 %. "Dette er ikke nok”, mener Netanyahus talsmann. ”Samtidig er Israel begynt å heve listen for utenlandske direkte investeringer (FDI), ettersom økonomiens behov for utenlandsk kapital har avtatt”, sier Kandel. Funnet av massive reserver av naturgass utenfor Israels middelhavskyst vil bedre Israels utenriksregnskap i fremtiden. "Vi må endre vår politikk og si at vi ikke ønsker utenlandske investeringer bare på grunn av at det er utenlandske investeringer, men kun hvis det vil gagne oss og bidra til å bygge næringsklynger,” sier Kandel. Han fremhever multinasjonale teknologiselskaper som Intel og Motorola som den type virksomhet Israel ønsker å tiltrekke seg.

Israel ønsker å spille en rolle i den globale økonomien ved å fungere som mentor innen teknologi for voksende økonomiske stormaktene som Kina, India og Brasil, i henhold til Eugene Kandel, sjef økonomisk rådgiver for statsminister Benjamin Netanyahu, skriver Jerusalem Post. “Vi er et lite land og kan ikke tilby handelsfordeler. Men vi kan tilby teknologiske fordeler. En liten idé implementert i et stort land blir en stor idé”, sa Kandel i en orientering til næringslivsjournalister onsdag. ”Politikerne er bare i de tidlige stadiene av å utvikle en strategi,” sier han.

Israel er en anerkjent teknologimakt som rangerer blant verdens ledende i forsknings- og utviklingsutgifter og patenter. Men med kun litt over syv millioner mennesker er landets samlede bruttonasjonalprodukt ca $ 200 milliarder, omtrent på størrelse med Louisiana’s.

Israels toveis handel med Kina utgjorde kun 4,5 milliarder dollar i 2009, eller 0,2% av Kinas totale handel.

Kandel sier at Israels teknologiselskaper vil måtte skifte noe av fokuset deres fra de utviklede markedene i USA og Europa til de mindre utviklede økonomiene. ”Det vil innebære mer enn bare å justere eksisterende produkter, men også å utvikle teknologi som er billigere og tilfredsstiller andre behov for mindre avanserte økonomier”, sier han.

I det siste har Israel brukt innovative evner til å vinne venner, spesielt innen jordbruksteknologi og i forsvarselektronikk. Israels dryppvanningssystemer brukes rundt om i verden og bilaterale bånd med India og Kina har involvert store forsvarsavtaler. Nylig bidro teknologi fra Israel til Internett-revolusjonen og Israels bioteknologi har i stor grad vært rettet mot utviklede økonomier.

Israel og Kina har allerede begynt samarbeid innen teknologi. ”Beijing ønsker å bruke israelske nyvinninger for å få hjelp til å flytte opp i verdikjeden”, sa Yiyi Chen, en professor ved Shanghai Jiaotong University og rådgiver på Midtøsten saker for den kinesiske regjeringen, da han besøkte Israel i forrige uke.

China National Chemical Corporation (ChemChina) avsluttet for to uker siden sitt kjøp av en majoritetsandel i Israels Makhteshim Agan Industries, verdens største produsent av generiske jordbrukskjemikalier. Kjøpet vil gi Chinachem tilgang til Makhteshim’s forskning og utvikling og lisensieringskompetanse. For nesten et år siden kjøpte Yifang Digital Technology det israelske selskapet Pegasus Technologies. Huawei, Kinas største produsent av telefonutstyr har i det stille åpnet for et FoU-senter i Israel.

”Vi trenger å skape en atmosfære og et miljø der israelske gründere ikke bare ser på velkjente miljøer i USA og Europa når de skal avgjøre hva de skal produsere, men også ser på hvilke produkter som trengs i Kina og India, som er store markeder som vokser raskt,” sa Netanyahus rådgiver under pressekonferansen. Han mente at Israels private sektor må vise vei, men at også regjeringen vil måtte spille en rolle fordi ”stat til stat forbindelser” er viktige også i forretningslivet i Kina.

Israel har lenge forsøkt å tilpasse seg endrede verdenshandelsmønstre. Omtrent tre fjerdedeler av landets eksport, ledet av teknologi, legemidler og kjemikalier, går til USA og Europa. De såkalte BRIC-landene (Brasil, Russland, India og Kina) utgjør bare ca 13 %. “Dette er ikke nok”, mener Netanyahus talsmann.

”Samtidig er Israel begynt å heve listen for utenlandske direkte investeringer (FDI), ettersom økonomiens behov for utenlandsk kapital har avtatt”, sier Kandel. Funnet av massive reserver av naturgass utenfor Israels middelhavskyst vil bedre Israels utenriksregnskap i fremtiden.

“Vi må endre vår politikk og si at vi ikke ønsker utenlandske investeringer bare på grunn av at det er utenlandske investeringer, men kun hvis det vil gagne oss og bidra til å bygge næringsklynger,” sier Kandel. Han fremhever multinasjonale teknologiselskaper som Intel og Motorola som den type virksomhet Israel ønsker å tiltrekke seg.