Den prisbelønte italienske forfatteren og litteraturforskeren Umberto Eco kommer til Israel i slutten av februar for å delta i et femtiårsjubileum for Jerusalem International Book Fair. Han blir ikke alene. Rundt 600 israelske og utenlandske forfattere og forleggere er ventet å delta i jubileet som vil finne sted fra 20. til 25. februar i Jerusalem-International Convention Center, Binyanei Ha'uma. Eco har vakt oppsikt i Italia i de siste to månedene med utgivelsen av hans nye bok: "The Prague Cemetery," som er basert på ”Sions protokoller.” Boken skapte stor nysgjerrighet og forventning, og ble utgitt 30 år etter at Eco suksessrike roman ”Rosens navn”. Den nye boka skildrer den spesielle stemningen som var integrert i det europeiske samfunnet ved utgangen av det 18. århundre, med dobbelt agenter, spioner, politikere, jøder og mer, skriver Ynet News. Som en del av jubileumsarrangementet vil den britiske forfatteren Ian McEwan bli tildelt den prestisjefylte ”Jerusalem prisen for individets frihet”. Vinneren mottar tradisjonelt en symbolsk sum på 10.000 shekel. Tidligere vinnere inkluderer Simone de Beauvoir (1975), Milan Kundera (1985) og Arthur Miller (2003). McEwan regnes som en av de mest fremtredende engelske forfatterne. Han har tidligere blant annet vunnet bokpriser for romanen «Amsterdam». I år vil rundt 600 utgivere, redaktører, agenter og forfattere fra over 30 land delta i bokmessen, som vil tilby ulike litterære og kulturelle arrangementer som litteraturkafe, og møter mellom israelske og besøkende forfattere.  Hovedformålet er å kombinere kommersielle og kulturelle formål samt å presentere hebraiske arbeider for besøkende fra utlandet og vice versa. Mange litterære avtaler er signert og kommersielle forbindelser startet under messen opp gjennom de 50 årene, skriver Ynet News..

Den prisbelønte italienske forfatteren og litteraturforskeren Umberto Eco kommer til Israel i slutten av februar for å delta i et femtiårsjubileum for Jerusalem International Book Fair. Han blir ikke alene. Rundt 600 israelske og utenlandske forfattere og forleggere er ventet å delta i jubileet som vil finne sted fra 20. til 25. februar i Jerusalem-International Convention Center, Binyanei Ha’uma. Eco har vakt oppsikt i Italia i de siste to månedene med utgivelsen av hans nye bok: “The Prague Cemetery,” som er basert på ”Sions protokoller.”

Boken skapte stor nysgjerrighet og forventning, og ble utgitt 30 år etter at Eco suksessrike roman ”Rosens navn”. Den nye boka skildrer den spesielle stemningen som var integrert i det europeiske samfunnet ved utgangen av det 18. århundre, med dobbelt agenter, spioner, politikere, jøder og mer, skriver Ynet News.

Som en del av jubileumsarrangementet vil den britiske forfatteren Ian McEwan bli tildelt den prestisjefylte ”Jerusalem prisen for individets frihet”. Vinneren mottar tradisjonelt en symbolsk sum på 10.000 shekel. Tidligere vinnere inkluderer Simone de Beauvoir (1975), Milan Kundera (1985) og Arthur Miller (2003). McEwan regnes som en av de mest fremtredende engelske forfatterne. Han har tidligere blant annet vunnet bokpriser for romanen «Amsterdam».

I år vil rundt 600 utgivere, redaktører, agenter og forfattere fra over 30 land delta i bokmessen, som vil tilby ulike litterære og kulturelle arrangementer som litteraturkafe, og møter mellom israelske og besøkende forfattere.  Hovedformålet er å kombinere kommersielle og kulturelle formål samt å presentere hebraiske arbeider for besøkende fra utlandet og vice versa. Mange litterære avtaler er signert og kommersielle forbindelser startet under messen opp gjennom de 50 årene, skriver Ynet News..