Dette er sannsynligvis årets beste råd til norske Israel-turister: Bestill hotell så tidig som mulig. Ingenting tyder på at turiststrømmen til Det Hellige Land vil avta i månedene fremover, og fjoråret var rekord også for hotellene. Enkelte måneder var 90 prosent av hotellrommene opptatt. Reiseselskap måtte la egne guider overnatte hjemme og ikke sammen med turistgruppene på deres hoteller, og turister har måttet overnatte i Ashkelon og Be'er Sheva i stedet for Tel Aviv og Jerusalem, skriver Haaretz. En løsning kan nok være å overnatte på hoteller på Vestbredden, i Betlehem eller Ramallah, men det kan lett komplisere reiseplanen dersom hensikten med reisen er å besøke Jerusalem og ikke byene på Vestbredden. ”Grensene” må tross alt passeres, og der kan det være kødannelser. "Etterspørselen viser at vi ikke har nok hotellrom og at vi er ved maksimal kapasitet i turistsesongen”, sier Oren Drori, leder for turistdepartementets markedsføringsavdeling. ”Israel opplever en økning i turismen fra USA og Russland, samt fra framvoksende markeder som Brasil, India og Sør-Korea. Det omfatter pilegrimer så vel som folk er interessert i Israels kultur”, sier han. ”Israel planlegger å bygge 9000 nye hotellrom innen 2015”, sier turistminister Misezhnikov til den israelske avisen. I mellomtiden vil det meste ordne seg ved hjelp av god og tidlig planlegging og hotellbestilling.

Dette er sannsynligvis årets beste råd til norske Israel-turister: Bestill hotell så tidig som mulig. Ingenting tyder på at turiststrømmen til Det Hellige Land vil avta i månedene fremover, og fjoråret var rekord også for hotellene. Enkelte måneder var 90 prosent av hotellrommene opptatt. Reiseselskap måtte la egne guider overnatte hjemme og ikke sammen med turistgruppene på deres hoteller, og turister har måttet overnatte i Ashkelon og Be’er Sheva i stedet for Tel Aviv og Jerusalem, skriver Haaretz.

En løsning kan nok være å overnatte på hoteller på Vestbredden, i Betlehem eller Ramallah, men det kan lett komplisere reiseplanen dersom hensikten med reisen er å besøke Jerusalem og ikke byene på Vestbredden. ”Grensene” må tross alt passeres, og der kan det være kødannelser.

“Etterspørselen viser at vi ikke har nok hotellrom og at vi er ved maksimal kapasitet i turistsesongen”, sier Oren Drori, leder for turistdepartementets markedsføringsavdeling.

”Israel opplever en økning i turismen fra USA og Russland, samt fra framvoksende markeder som Brasil, India og Sør-Korea. Det omfatter pilegrimer så vel som folk er interessert i Israels kultur”, sier han.

”Israel planlegger å bygge 9000 nye hotellrom innen 2015”, sier turistminister Misezhnikov til den israelske avisen. I mellomtiden vil det meste ordne seg ved hjelp av god og tidlig planlegging og hotellbestilling.