For første gang etter opprettelsen av det nye Trophy-systemet for å beskytte stridsvogner fra anti-tankraketter er det blitt brukt i en større øvelse, melder den israelske hæren. Trophy-systemet er aktivert, og montert på tanks. Behovet for et slikt system kom som et resultat av erfaringer i den andre Libanon-krigen, hvor Hizbollahs anti-tankraketter traff mange tanks. "Systemet vil redusere effekten av anti-tankraketter i løpet av de neste konfliktene”, forklarer kommandør av 162 divisjon, Brig. Mos Agai Yehezkel. ”Det er stor internasjonal interesse, og vi forventer ganske mange kunder i de nærmeste årene,” sa Lova Droni, visepresidenten i forsvarsindustribedriften Rafael, til Associated Press i april i år, om det nye forsvarssystemet som selskapet da la siste hånden på. ”Dersom teknologien virker vil systemet redusere behovet for sterkt panser på tanksen, noe som vil resultere i lettere kjøretøy som det er enklere å transportere og ta i bruk, og som er raskere på slagmarken,” uttalte han. Nå er systemet utprøvd under en større øvelse i Israel. Det er allerede solgt inn til amerikanerne og kan bli økonomisk gullgruve for produsenten. I følge Fox News vil Trophy dobbel-radar anti-RPG-systemet snart bli installert på den amerikanske hærens pansrede kjøretøyer i Irak i en prøveperiode. Det israelske systemet fungerer ifølge Fox News som et ”futuristisk kraftfelt”. Systemet er konstruert for å monteres på et kampkjøretøy, der det gir en virtuell boble av beskyttelse. Trophy benytter en radar for å oppdage lanseringen av en RPG (rakettdrevet granat) eller lignende. det. En annen radar følger deretter det innkommende missilet og oppdager når det er innenfor rekkevidde. På dette punktet starter Trophy et mottiltak, hvis detaljer fortsatt er hemmelige. Resultatet er at missilet detonerer får det får kontakt med den tanksen eller det kjøretøyet det er ment å treffe, skriver Israel National News. Den nå maktesløse rakettdrevne granaten eller missilet kan fremdeles nå målet, men uten større kraft enn et hvilket som helst annet metallobjekt og vil ikke ha noen mulighet til å trenge gjennom. John Pike, som er redaktør av nettsiden GlobalSecurity, mener at fremtiden til den amerikanske hæren er avhengig av at noe slikt som dette kan fungere. httpv://www.youtube.com/watch?v=n-Ri-kce6pA&feature=player_embedded httpv://www.youtube.com/watch?v=62jzAupr044&feature=player_embedded

For første gang etter opprettelsen av det nye Trophy-systemet for å beskytte stridsvogner fra anti-tankraketter er det blitt brukt i en større øvelse, melder den israelske hæren. Trophy-systemet er aktivert, og montert på tanks. Behovet for et slikt system kom som et resultat av erfaringer i den andre Libanon-krigen, hvor Hizbollahs anti-tankraketter traff mange tanks. “Systemet vil redusere effekten av anti-tankraketter i løpet av de neste konfliktene”, forklarer kommandør av 162 divisjon, Brig. Mos Agai Yehezkel.

”Det er stor internasjonal interesse, og vi forventer ganske mange kunder i de nærmeste årene,” sa Lova Droni, visepresidenten i forsvarsindustribedriften Rafael, til Associated Press i april i år, om det nye forsvarssystemet som selskapet da la siste hånden på.
”Dersom teknologien virker vil systemet redusere behovet for sterkt panser på tanksen, noe som vil resultere i lettere kjøretøy som det er enklere å transportere og ta i bruk, og som er raskere på slagmarken,” uttalte han.

Nå er systemet utprøvd under en større øvelse i Israel. Det er allerede solgt inn til amerikanerne og kan bli økonomisk gullgruve for produsenten.

I følge Fox News vil Trophy dobbel-radar anti-RPG-systemet snart bli installert på den amerikanske hærens pansrede kjøretøyer i Irak i en prøveperiode. Det israelske systemet fungerer ifølge Fox News som et ”futuristisk kraftfelt”. Systemet er konstruert for å monteres på et kampkjøretøy, der det gir en virtuell boble av beskyttelse.

Trophy benytter en radar for å oppdage lanseringen av en RPG (rakettdrevet granat) eller lignende. det. En annen radar følger deretter det innkommende missilet og oppdager når det er innenfor rekkevidde. På dette punktet starter Trophy et mottiltak, hvis detaljer fortsatt er hemmelige. Resultatet er at missilet detonerer får det får kontakt med den tanksen eller det kjøretøyet det er ment å treffe, skriver Israel National News.

Den nå maktesløse rakettdrevne granaten eller missilet kan fremdeles nå målet, men uten større kraft enn et hvilket som helst annet metallobjekt og vil ikke ha noen mulighet til å trenge gjennom. John Pike, som er redaktør av nettsiden GlobalSecurity, mener at fremtiden til den amerikanske hæren er avhengig av at noe slikt som dette kan fungere.