Det største gassfunnet i Israels historie ble gjort offentlig onsdag. Funnet er verd 95 milliarder dollar, melder Haaretz. Reservatet, Leviathon, inneholder den største mengden av naturgass oppdaget i verden i det siste tiåret, og ligger 1645 meter under vann, om lag 130 kilometer utenfor kysten av Haifa og 47 km sørvest for et annet oljefelt, Tamar-funnet. Noble Energy eier 39,6 prosent av den oppdagede gassen, mens det amerikanske selskapets israelske partnere, Delek Group Ltd, Avner Oil and Gas LP og Delek Drilling har en eierandel sammen på 22,6 prosent og Ratio Oil Exploration LP eier 15 prosent. I fjor annonserte det israelske selskapet Isramco at reserver av naturgass var blitt oppdaget på Tamar 1 feltet i Middelhavet ca 90 kilometer vest for Haifa. Det var det største funnet naturgass noen gang oppdaget i Israel frem til da. Funnet ble anslått til å ha en verdi på 15 milliarder dollar. Nå er det altså gjort et funn med en verdi som er ca seks ganger større. Noble Energys konsernsjef, Charles Davidson, sier til Haaretz at Leviathan er det største funnet i selskapets historie. ”Det er en følelse av suksess blandet med bekymring over om vi vil være i stand til å utnytte det enorme funnet fullt ut,” sier konsernsjef i Delek Group Yoram Turbowitz ”Selvfølgelig må vi produsere noe fra Leviathon reservatet, men det vil kreve enorme investeringer i infrastruktur”, sier han, og legger til at" staten må hjelpe til med forskrifter, planlegging og tilhørende til det som skal bli det største infrastrukturprosjekt i landet." Noble Energys president og administrerende direktør David L. Stover mener at oppdagelsen av gassfunnet på Leviathan har potensial til å gjøre Israel til en nasjon som eksporterer naturgass. Funnet førte til at aksjekursen for Noble Energy steg i går: httpv://www.youtube.com/watch?v=hiUH_rSZwEE

Det største gassfunnet i Israels historie ble gjort offentlig onsdag. Funnet er verd 95 milliarder dollar, melder Haaretz. Reservatet, Leviathon, inneholder den største mengden av naturgass oppdaget i verden i det siste tiåret, og ligger 1645 meter under vann, om lag 130 kilometer utenfor kysten av Haifa og 47 km sørvest for et annet oljefelt, Tamar-funnet.

Noble Energy eier 39,6 prosent av den oppdagede gassen, mens det amerikanske selskapets israelske partnere, Delek Group Ltd, Avner Oil and Gas LP og Delek Drilling har en eierandel sammen på 22,6 prosent og Ratio Oil Exploration LP eier 15 prosent.

I fjor annonserte det israelske selskapet Isramco at reserver av naturgass var blitt oppdaget på Tamar 1 feltet i Middelhavet ca 90 kilometer vest for Haifa. Det var det største funnet naturgass noen gang oppdaget i Israel frem til da. Funnet ble anslått til å ha en verdi på 15 milliarder dollar. Nå er det altså gjort et funn med en verdi som er ca seks ganger større.

Noble Energys konsernsjef, Charles Davidson, sier til Haaretz at Leviathan er det største funnet i selskapets historie. ”Det er en følelse av suksess blandet med bekymring over om vi vil være i stand til å utnytte det enorme funnet fullt ut,” sier konsernsjef i Delek Group Yoram Turbowitz

”Selvfølgelig må vi produsere noe fra Leviathon reservatet, men det vil kreve enorme investeringer i infrastruktur”, sier han, og legger til at” staten må hjelpe til med forskrifter, planlegging og tilhørende til det som skal bli det største infrastrukturprosjekt i landet.” Noble Energys president og administrerende direktør David L. Stover mener at oppdagelsen av gassfunnet på Leviathan har potensial til å gjøre Israel til en nasjon som eksporterer naturgass.

Funnet førte til at aksjekursen for Noble Energy steg i går: