I Jerusalem har det lenge vært arbeidet med en revolusjonerende forbedring av det offentlige transportsystemet. Snart er bybanen ferdig og for halvannen måned siden satt Egget Busselskap inn sine nye kjempebusser med plass til 140 passasjerer. Det nye bussprosjektet har kostet 530 millioner israelske shekel, og omfatter kjøp av 150 moderne busser. Det nye buss- og rutesystemet ble innviet av Israels samferdselsminister Israel Katz, ordføreren i Jerusalem Nir Barkat og lederen for Egget, Gideon Mizrachis, i slutten av oktober.  Fra da av ble de første nye bussene satt i rute. Seks nye busslinjer skal binde Jerusalem sammen i alle retninger, fra fra Derech Hevron i den sørlige delen av byen til Ramot i nord, og fra Har Hatsofim i Øst-Jerusalem til bydelene Givat Shaul og Harnof i vest. De seks raske busslinjene, sammen med bybanen, vil skape et nettverk av 7 raske gjennomgående linjer som vil bli matet inn med 42 lokale linjer, og vil bli det mest moderne og avanserte offentlige transportsystemet i Israel, ifølge nettsiden til Jerusalems administrasjon. De nye bussene vil bli prioritert på trafikklysene, og få en presis og pålitelig tidsplan, blir det lovet. Prosjektets kostnaden er beregnet til omkring 530 millioner NIS, og omfatter innkjøp av 150 busser til en pris av ca. 300 millioner NIS, bygging av spesielle busskjørefelt, og innkjøp og installasjon av dusinvis av moderne holdeplasser og informasjonssystemer. Busselskapet Egget driver bussene, som er innkjøpt med støtte fra Samferdselsdepartementet. De 10 første bussene ble satt inn på de nye rutene i begynnelsen av november, og 30 ekstra busser ble satt i drift denne måneden. I januar vil antall nye busser være oppe i 65.  Ved siden av å ta mange passasjerer har bussene lavt gulv som er egnet for ombordstigning og avstigning av funksjonshemmede i rullestoler. Bussene er utstyrt med avanserte teknologiske systemer. Alle bussene oppfyller avanserte Euro 5-utslipp standard, og avgir en lav grad av forurensning. De er 19 meter lange, og er utstyrt med fire doble dører som muliggjør raske ombordstigning og avstigning av passasjerer. Bussene er utstyrt med forbedret airconditionutstyr, og moderne, lokalt produserte passasjerseter, komplett med spesielle moderne interiør. Ved å bruke disse bussene vil det være enkelt for turister å gå av på riktige holdeplasser, ettersom de er utstyrt med automatisk informasjon om neste holdeplass, både muntlig og skriftlig. Det er også ment for å gjøre det enklere for funksjonshemmede som enten måtte ha problemer med hørsel eller syn. Holdeplassene vil være spesialdesignet med henblikk på å gjøre ventetiden mest mulig trivelig for passasjerene, og er utstyrt med elektroniske skjermer med informasjoner om hvor lang tid det gjenstår før neste buss ankommer holdeplassen, opplyser Jerusalems hjemmeside.

I Jerusalem har det lenge vært arbeidet med en revolusjonerende forbedring av det offentlige transportsystemet. Snart er bybanen ferdig og for halvannen måned siden satt Egget Busselskap inn sine nye kjempebusser med plass til 140 passasjerer. Det nye bussprosjektet har kostet 530 millioner israelske shekel, og omfatter kjøp av 150 moderne busser. Det nye buss- og rutesystemet ble innviet av Israels samferdselsminister Israel Katz, ordføreren i Jerusalem Nir Barkat og lederen for Egget, Gideon Mizrachis, i slutten av oktober.

 Fra da av ble de første nye bussene satt i rute. Seks nye busslinjer skal binde Jerusalem sammen i alle retninger, fra fra Derech Hevron i den sørlige delen av byen til Ramot i nord, og fra Har Hatsofim i Øst-Jerusalem til bydelene Givat Shaul og Harnof i vest.

De seks raske busslinjene, sammen med bybanen, vil skape et nettverk av 7 raske gjennomgående linjer som vil bli matet inn med 42 lokale linjer, og vil bli det mest moderne og avanserte offentlige transportsystemet i Israel, ifølge nettsiden til Jerusalems administrasjon. De nye bussene vil bli prioritert på trafikklysene, og få en presis og pålitelig tidsplan, blir det lovet.

Prosjektets kostnaden er beregnet til omkring 530 millioner NIS, og omfatter innkjøp av 150 busser til en pris av ca. 300 millioner NIS, bygging av spesielle busskjørefelt, og innkjøp og installasjon av dusinvis av moderne holdeplasser og informasjonssystemer.

Busselskapet Egget driver bussene, som er innkjøpt med støtte fra Samferdselsdepartementet. De 10 første bussene ble satt inn på de nye rutene i begynnelsen av november, og 30 ekstra busser ble satt i drift denne måneden. I januar vil antall nye busser være oppe i 65.

 Ved siden av å ta mange passasjerer har bussene lavt gulv som er egnet for ombordstigning og avstigning av funksjonshemmede i rullestoler. Bussene er utstyrt med avanserte teknologiske systemer. Alle bussene oppfyller avanserte Euro 5-utslipp standard, og avgir en lav grad av forurensning. De er 19 meter lange, og er utstyrt med fire doble dører som muliggjør raske ombordstigning og avstigning av passasjerer. Bussene er utstyrt med forbedret airconditionutstyr, og moderne, lokalt produserte passasjerseter, komplett med spesielle moderne interiør.

Ved å bruke disse bussene vil det være enkelt for turister å gå av på riktige holdeplasser, ettersom de er utstyrt med automatisk informasjon om neste holdeplass, både muntlig og skriftlig. Det er også ment for å gjøre det enklere for funksjonshemmede som enten måtte ha problemer med hørsel eller syn.

Holdeplassene vil være spesialdesignet med henblikk på å gjøre ventetiden mest mulig trivelig for passasjerene, og er utstyrt med elektroniske skjermer med informasjoner om hvor lang tid det gjenstår før neste buss ankommer holdeplassen, opplyser Jerusalems hjemmeside.