Israel Chemical Society er en forening for israelsk kjemiske industribedrifter. Den deler hvert år ut priser til forskere og næringslivsfolk som har bidratt globalt til den kjemiske industrien. Denne gangen vil Israel Chemical Society Medal deles ut under en tilstelning i den israelske nasjonalforsamlingen, Knesset, 4. januar 2011, til lederen av Israels største industriselskap Teva, Eli Hurvitz (bilde), og til professor og forsker Meir Wilchek. Utdelingen vil skje under tilstedeværelse av statsråder, Knesset-medlemmer og sentrale representanter fra det akademiske miljøet. Representanter for den kjemiske industrien, gjester fra utlandet og hundrevis av lærere og studenter fra alle universiteter og teknologiske høyskoler vil også delta under prisutdelingen  skriver Israel Chemical i en pressemelding. Den ene av årets prisvinnere er Eli Hurvitz, en industrimann som forvandlet Teva til Israels største selskap og flaggskipet i den israelske industrien. Teva er verdensledende i å produsere generiske legemidler. Teva sysselsetter i dag om lag 40 tusen ansatte i dusinvis av fabrikker og datterselskaper over hele verden, men har beholder sin sentrale ledelse og forskning i Israel, med rundt 6000 ansatte. Den andre vinneren er professor Meir Wilchek, som regnes som oppdageren av en teknologi, kjent som affinitet kromatografi, som brukes til å skille og rense proteiner i ethvert biokjemisk laboratorium og farmasøytisk industri over hele verden. Denne teknologien førte til opprettelsen av mer enn 75 high-tech bedrifter over hele verden, med en omsetning på over 70 milliarder dollar i året. Israel Chemical Society Medal er den høyeste ære som deles ut av denne foreningen som ble grunnlagt i 1933 av jødiske forskere fra Tyskland, og regnes som den eldste vitenskapelige organisasjonen i Israel. De ICS hovedmål er å fremme forskning og undervisning i kjemi ved universiteter, høyskoler og skoler, og promotering av den kjemiske industrien i Israel. Presidenten i Israel Chemical Society, professor Ehud Keinan sier at FN har erklært 2011 som et internasjonalt år for kjemi, og alle nasjonale og internasjonale organisasjoner forbereder seg nå på å følge dette opp nasjonalt. Målet er å fremme et positivt bilde av kjemi og kjemisk industri, som understreker deres store bidrag til helse, jordbruk, økonomi og til å løse vanskeligheter som vannproblemer, mat, energi, miljø og råvarer. "Selv før opprettelsen av staten Israel, og til denne dag, har kjemi vært et av de viktigste områdene for den vitenskapelige ekspertisen i dette landet”, understreker professor Keinan. "Kjemi er grunnlaget og kjernen i alle eksperimentelle fag, og grunnlaget for all kunnskapsbasert industri. Den kjemiske industrien har bidratt sentralt til den nasjonale økonomien. Kjemiske produkter utgjør 25 % av Israels samlede eksport. Israel har nå over 7000 kjemikere, 5000 kjemiingeniører, 1000 kjemilærere og et stort antall andre fagpersoner, som arbeider som kjemikere, som biokjemikere, og liknende yrker,” forteller han. Konsernsjef i Israel Chemical Society, Hanna Attali, forteller at den festlige hendelsen i Knesset vil omfatte eksponering av to nye frimerker utgitt av Frimerketjenesten til minne om anledningen. Samtidig vil det deles ut en ”grønn pris” til en kjemisk bedrift. Hun legger til at FNs internasjonale år for kjemi også markerer at det er 100 år side Marie Curie fikk Nobelprisen i kjemi, som den første kvinnen.

Israel Chemical Society er en forening for israelsk kjemiske industribedrifter. Den deler hvert år ut priser til forskere og næringslivsfolk som har bidratt globalt til den kjemiske industrien. Denne gangen vil Israel Chemical Society Medal deles ut under en tilstelning i den israelske nasjonalforsamlingen, Knesset, 4. januar 2011, til lederen av Israels største industriselskap Teva, Eli Hurvitz (bilde), og til professor og forsker Meir Wilchek. Utdelingen vil skje under tilstedeværelse av statsråder, Knesset-medlemmer og sentrale representanter fra det akademiske miljøet.

Representanter for den kjemiske industrien, gjester fra utlandet og hundrevis av lærere og studenter fra alle universiteter og teknologiske høyskoler vil også delta under prisutdelingen  skriver Israel Chemical i en pressemelding.

Den ene av årets prisvinnere er Eli Hurvitz, en industrimann som forvandlet Teva til Israels største selskap og flaggskipet i den israelske industrien. Teva er verdensledende i å produsere generiske legemidler. Teva sysselsetter i dag om lag 40 tusen ansatte i dusinvis av fabrikker og datterselskaper over hele verden, men har beholder sin sentrale ledelse og forskning i Israel, med rundt 6000 ansatte.

Den andre vinneren er professor Meir Wilchek, som regnes som oppdageren av en teknologi, kjent som affinitet kromatografi, som brukes til å skille og rense proteiner i ethvert biokjemisk laboratorium og farmasøytisk industri over hele verden. Denne teknologien førte til opprettelsen av mer enn 75 high-tech bedrifter over hele verden, med en omsetning på over 70 milliarder dollar i året.

Israel Chemical Society Medal er den høyeste ære som deles ut av denne foreningen som ble grunnlagt i 1933 av jødiske forskere fra Tyskland, og regnes som den eldste vitenskapelige organisasjonen i Israel. De ICS hovedmål er å fremme forskning og undervisning i kjemi ved universiteter, høyskoler og skoler, og promotering av den kjemiske industrien i Israel.

Presidenten i Israel Chemical Society, professor Ehud Keinan sier at FN har erklært 2011 som et internasjonalt år for kjemi, og alle nasjonale og internasjonale organisasjoner forbereder seg nå på å følge dette opp nasjonalt. Målet er å fremme et positivt bilde av kjemi og kjemisk industri, som understreker deres store bidrag til helse, jordbruk, økonomi og til å løse vanskeligheter som vannproblemer, mat, energi, miljø og råvarer.

“Selv før opprettelsen av staten Israel, og til denne dag, har kjemi vært et av de viktigste områdene for den vitenskapelige ekspertisen i dette landet”, understreker professor Keinan. “Kjemi er grunnlaget og kjernen i alle eksperimentelle fag, og grunnlaget for all kunnskapsbasert industri. Den kjemiske industrien har bidratt sentralt til den nasjonale økonomien. Kjemiske produkter utgjør 25 % av Israels samlede eksport. Israel har nå over 7000 kjemikere, 5000 kjemiingeniører, 1000 kjemilærere og et stort antall andre fagpersoner, som arbeider som kjemikere, som biokjemikere, og liknende yrker,” forteller han.

Konsernsjef i Israel Chemical Society, Hanna Attali, forteller at den festlige hendelsen i Knesset vil omfatte eksponering av to nye frimerker utgitt av Frimerketjenesten til minne om anledningen. Samtidig vil det deles ut en ”grønn pris” til en kjemisk bedrift. Hun legger til at FNs internasjonale år for kjemi også markerer at det er 100 år side Marie Curie fikk Nobelprisen i kjemi, som den første kvinnen.