Det har vært uvær i Israel den siste tiden, med mye vind og høye bølger lands Middelhavskysten. Det ga en uventet gevinst for de israelske arkeologiske myndighetene. En flott romersk statue, kun manglende hode og armer, ble avdekket av uværet. En klippe på stranden nær Ashkelon kollapset, og dermed falt en hvit marmorstatue fra Romertida i sjøen før den ble skylt opp på land, melder NRK. Statuen forestiller en kvinne med toga og sandaler - uten hode og armer. Den veier rundt 200 kilo, og er 120 cm høy.  Ifølge Israel Antiquities Authority skal statuen være mellom 1800 og 2000 år gammel. Den skriver seg dermed fra en tidsepoke da romerne okkuperte regionen. Det utrolige funnet, som ble oppdaget av en forbipasserende, vil nå bli satt på utstilling i et museum. "Havet ga oss denne fantastiske statuen,” sier forsker Yigal Israeli til Daily Mail. Et mosaikkgulv av hva som er antatt å ha vært et romersk badehus ble også funnet som et resultat av stormen, skriver Washington Post. Samtidig som de israelske forskerne kunne glede seg over funnet av den flotte statuen er de bekymret over at det samme uværet ødela brenninger som beskytter romertidens havn, Cesarea, som nå trues med bli vasket bort.

Det har vært uvær i Israel den siste tiden, med mye vind og høye bølger lands Middelhavskysten. Det ga en uventet gevinst for de israelske arkeologiske myndighetene. En flott romersk statue, kun manglende hode og armer, ble avdekket av uværet. En klippe på stranden nær Ashkelon kollapset, og dermed falt en hvit marmorstatue fra Romertida i sjøen før den ble skylt opp på land, melder NRK. Statuen forestiller en kvinne med toga og sandaler – uten hode og armer. Den veier rundt 200 kilo, og er 120 cm høy.

 Ifølge Israel Antiquities Authority skal statuen være mellom 1800 og 2000 år gammel. Den skriver seg dermed fra en tidsepoke da romerne okkuperte regionen. Det utrolige funnet, som ble oppdaget av en forbipasserende, vil nå bli satt på utstilling i et museum.

“Havet ga oss denne fantastiske statuen,” sier forsker Yigal Israeli til Daily Mail. Et mosaikkgulv av hva som er antatt å ha vært et romersk badehus ble også funnet som et resultat av stormen, skriver Washington Post.

Samtidig som de israelske forskerne kunne glede seg over funnet av den flotte statuen er de bekymret over at det samme uværet ødela brenninger som beskytter romertidens havn, Cesarea, som nå trues med bli vasket bort.