De siste årene har israelske turistguider ikke hatt anledning til å guide turister i Betlehem og Jeriko. Det har vært mislikt av turistgruppene som gjerne hadde sett at de ble guidet av samme personen under hele reisen i Israel og på Vestbredden. Men denne julen blir det annerledes. Nå har i alt 100 israelske guider og sjåfører fått lov til å guide turister i både Betlehem og Jeriko for første gang siden 2000, skriver Israel National News. Avgjørelsen er tatt i samarbeid mellom det militære og Turistdepartementet. Prosjektet, som involverte 50 jødiske og drusisk israelske guider og sjåfører, ble lansert i juni, etter at Turistdepartementet hadde fått mange henvendelser fra reiselivsnæringen og fra turister som ønsket at de profesjonelle guidene som ledsager dem under deres besøk i Israel også skulle kunne fortsette å guide dem på deres besøk til Betlehem. Turistminister Stas Misezhnikov roser guidene og samarbeidet med de palestinske selvstyremyndighetene, skriver avisen. De siste to årene er samarbeidet mellom det israelske Turistdepartementet og turistmyndighetene i de palestinske områdene blitt styrket, og felles aktiviteter er satt i gang for å promotere turisme. Det har resultert i over en million besøkende til Betlehem i 2008 og mer enn 1,3 millioner besøkende i 2009, i følge Israel National News.

De siste årene har israelske turistguider ikke hatt anledning til å guide turister i Betlehem og Jeriko. Det har vært mislikt av turistgruppene som gjerne hadde sett at de ble guidet av samme personen under hele reisen i Israel og på Vestbredden. Men denne julen blir det annerledes. Nå har i alt 100 israelske guider og sjåfører fått lov til å guide turister i både Betlehem og Jeriko for første gang siden 2000, skriver Israel National News. Avgjørelsen er tatt i samarbeid mellom det militære og Turistdepartementet.

Prosjektet, som involverte 50 jødiske og drusisk israelske guider og sjåfører, ble lansert i juni, etter at Turistdepartementet hadde fått mange henvendelser fra reiselivsnæringen og fra turister som ønsket at de profesjonelle guidene som ledsager dem under deres besøk i Israel også skulle kunne fortsette å guide dem på deres besøk til Betlehem. Turistminister Stas Misezhnikov roser guidene og samarbeidet med de palestinske selvstyremyndighetene, skriver avisen.

De siste to årene er samarbeidet mellom det israelske Turistdepartementet og turistmyndighetene i de palestinske områdene blitt styrket, og felles aktiviteter er satt i gang for å promotere turisme. Det har resultert i over en million besøkende til Betlehem i 2008 og mer enn 1,3 millioner besøkende i 2009, i følge Israel National News.