Det israelske forretningsbladet Globes utnevnte søndag den israelske sentralbanksjefen Stanley Fischer til ”årets person innen økonomi”, skriver den israelske avisen Haaretz. Fischer ble overlevert prisen i Tel Aviv i forbindelse med en gallamiddag som var en del av arrangementet Globes Israel Business Conference 2010.  Fischer sa under seremonien at Israels økonomi var i stand til å unnslippe den økonomiske krisen takket være arbeidet som er gjort for å etablere landets økonomiske infrastruktur gjennom årene. ”Men”, sa Fischer, ”det er fortsatt akutte problemer som må løses innenfor områdene utdanning og fattigdom”. Dette er ikke første gang Fischer har blitt beæret med en slik pris. I oktober i fjor ble han valgt som verdens beste sentralbanksjef for 2010 av Euromoney Magazine, og i september ble han nevnt blant verdens seks dyktigste sentralbanksjefer i en rangering gjort av det ledende finansmagasinet Global Finance. Fischer fikk en A-karakter sammen med kollegaene fra Tyrkia, Korea, Australia og den europeiske sentralbanken. Global Finance gir årlig karakterer til sentralbanksjefer i 30 utvalgte land på en skala fra A til F vurdert etter om de har lykkes på områder som økonomiske vekstmål, inflasjonskontroll, rentestyring og valutastabilitet. Man måler også deres suksesser i å redusere offentlige utgifter og i å åpne opp sine økonomier for utenlandske investeringer og finansielle tjenester. Her forklarer Stanley Fischer hvorfor Israel har kommet så godt ut av den internasjonale finanskrisen. Her er en tale av Stanley Fischer fra 2007 om økonomi og teknologi: httpv://www.youtube.com/watch?v=Ls818jvvZHU

Det israelske forretningsbladet Globes utnevnte søndag den israelske sentralbanksjefen Stanley Fischer til ”årets person innen økonomi”, skriver den israelske avisen Haaretz. Fischer ble overlevert prisen i Tel Aviv i forbindelse med en gallamiddag som var en del av arrangementet Globes Israel Business Conference 2010. 

Fischer sa under seremonien at Israels økonomi var i stand til å unnslippe den økonomiske krisen takket være arbeidet som er gjort for å etablere landets økonomiske infrastruktur gjennom årene. ”Men”, sa Fischer, ”det er fortsatt akutte problemer som må løses innenfor områdene utdanning og fattigdom”.

Dette er ikke første gang Fischer har blitt beæret med en slik pris. I oktober i fjor ble han valgt som verdens beste sentralbanksjef for 2010 av Euromoney Magazine, og i september ble han nevnt blant verdens seks dyktigste sentralbanksjefer i en rangering gjort av det ledende finansmagasinet Global Finance. Fischer fikk en A-karakter sammen med kollegaene fra Tyrkia, Korea, Australia og den europeiske sentralbanken.

Global Finance gir årlig karakterer til sentralbanksjefer i 30 utvalgte land på en skala fra A til F vurdert etter om de har lykkes på områder som økonomiske vekstmål, inflasjonskontroll, rentestyring og valutastabilitet. Man måler også deres suksesser i å redusere offentlige utgifter og i å åpne opp sine økonomier for utenlandske investeringer og finansielle tjenester.

Her forklarer Stanley Fischer hvorfor Israel har kommet så godt ut av den internasjonale finanskrisen.

Her er en tale av Stanley Fischer fra 2007 om økonomi og teknologi: