Den israelske infrastrukturministeren har godkjent en avtale mellom Keturah Sun company, som eies av Arava Power, og Israel Electric Corp (IEC). Avtalen gjelder for 20 år og er verd 250 millioner  dollar. Den tillater Kentrah Sun og Arava Power å levere solenergielektrisitet produsert i Kibbutz Ketura overført gjennom det israelske elektrisitetsselskapets kraftledninger. ”Et vindu for private kraftprodusenter av fornybar energi er blitt åpnet”, sier infrastrukturminister Uri Landau. ”Vi er fast bestemt på å lede solens revolusjon i Israel. Arava Power er en pioner innen produksjon av solenergi i mellomstore og store felt. Kibbutz Ketura er den første i en serie av flere prosjekter i Arava og Negev, " sier Arava Powers konsernsjef Jon Cohen, skriver Israel National News ”Arava Power blir historisk. The Ketura prosjektet er ett av flere titalls prosjekter som vil sette staten Israel i et solenergisentrum,” legger Arava Powers president Yosef Abramowitz til. Israel Electricity Authoritys styreformann Amnon Shapira håper at Arava Power genererer mange kilowatt strøm. Det satses stort på solenergi i Israel, også på oppfinnerstadiet. Nylig vant israeleren Yossi Fischer den israelske Clean Tech idekonkurransen med et flytende solcelleanlegg. Det nye solcellepanelet han har oppfunnet er mer effektivt enn andre systemer og kan flyte på vannet. Pilotprosjekter gjennomføres nå i Israel og i Frankrike, skriver Israel National News.   Dr. Daniel Farb fra Leviathan Energy vant både andre og tredje plass for en ny teknologi for å produsere vindenergi. Hans selskaps "Wind Tulip" får plass på et tak, gir mindre støy og er mer effektive enn eldre vindturbiner. Konkurransen ble arrangert av ”Akirov Institutt for business og miljø” ved Tel Aviv University som en del av Global Clean Techs åpne idekonkurranse.

Den israelske infrastrukturministeren har godkjent en avtale mellom Keturah Sun company, som eies av Arava Power, og Israel Electric Corp (IEC). Avtalen gjelder for 20 år og er verd 250 millioner  dollar. Den tillater Kentrah Sun og Arava Power å levere solenergielektrisitet produsert i Kibbutz Ketura overført gjennom det israelske elektrisitetsselskapets kraftledninger. ”Et vindu for private kraftprodusenter av fornybar energi er blitt åpnet”, sier infrastrukturminister Uri Landau.

”Vi er fast bestemt på å lede solens revolusjon i Israel. Arava Power er en pioner innen produksjon av solenergi i mellomstore og store felt. Kibbutz Ketura er den første i en serie av flere prosjekter i Arava og Negev, ” sier Arava Powers konsernsjef Jon Cohen, skriver Israel National News ”Arava Power blir historisk. The Ketura prosjektet er ett av flere titalls prosjekter som vil sette staten Israel i et solenergisentrum,” legger Arava Powers president Yosef Abramowitz til. Israel Electricity Authoritys styreformann Amnon Shapira håper at Arava Power genererer mange kilowatt strøm.

Det satses stort på solenergi i Israel, også på oppfinnerstadiet. Nylig vant israeleren Yossi Fischer den israelske Clean Tech idekonkurransen med et flytende solcelleanlegg. Det nye solcellepanelet han har oppfunnet er mer effektivt enn andre systemer og kan flyte på vannet. Pilotprosjekter gjennomføres nå i Israel og i Frankrike, skriver Israel National News.
 
Dr. Daniel Farb fra Leviathan Energy vant både andre og tredje plass for en ny teknologi for å produsere vindenergi. Hans selskaps “Wind Tulip” får plass på et tak, gir mindre støy og er mer effektive enn eldre vindturbiner. Konkurransen ble arrangert av ”Akirov Institutt for business og miljø” ved Tel Aviv University som en del av Global Clean Techs åpne idekonkurranse.