Verdien på Israel Chemicals Ltd, som bruker mineraler fra Dødehavet til å lage gjødsel, steg til det høyeste nivået på mer enn to år etter at selskapet tilbød seg å kjøpe en enhet av Scotts Miracle-Gro Co for 270 millioner dollar, skriver finansbladet Bloomberg. Aksjene steg i går med 4,1 prosent til 58,50 shekel, det høyeste siden september 2008, på børsen i Tel Aviv. Det Tel Aviv-baserte selskapet planlegger å finansiere det foreslåtte oppkjøpet med egne ressurser, sier Israel Chemicals Ltd i en e-post melding til Bloomberg. Scotts 'Global Professionals enhet har en årlig omsetning på ca 242 millioner dollar. "Dette er et lite, men likevel interessante oppkjøp som vil gjøre Israel Chemicals Ltd til en leder på et raskt voksende område”, sier Limor Gruber, en Tel Aviv-baserte analytiker ved Psagot Investment House Ltd.  Israel Chemicals Ltd ble dannet i 1968 som et konglomerat av statlig eide selskaper som utvant mineraler fra Negev-ørkenens gruver og Dødehavet. I 1977 startet Israel Chemicals Ltd sin første produksjon i utlandet, med kjøp av BK Giulini Chemie GmbH, en tysk kjemikalieprodusent. Dette ble fulgt opp i senere år med ytterligere utenlandske oppkjøp. Selskapet ble privatisert i Tel Aviv Stock Exchange i 1992.

Verdien på Israel Chemicals Ltd, som bruker mineraler fra Dødehavet til å lage gjødsel, steg til det høyeste nivået på mer enn to år etter at selskapet tilbød seg å kjøpe en enhet av Scotts Miracle-Gro Co for 270 millioner dollar, skriver finansbladet Bloomberg. Aksjene steg i går med 4,1 prosent til 58,50 shekel, det høyeste siden september 2008, på børsen i Tel Aviv. Det Tel Aviv-baserte selskapet planlegger å finansiere det foreslåtte oppkjøpet med egne ressurser, sier Israel Chemicals Ltd i en e-post melding til Bloomberg.

Scotts ‘Global Professionals enhet har en årlig omsetning på ca 242 millioner dollar. “Dette er et lite, men likevel interessante oppkjøp som vil gjøre Israel Chemicals Ltd til en leder på et raskt voksende område”, sier Limor Gruber, en Tel Aviv-baserte analytiker ved Psagot Investment House Ltd. 

Israel Chemicals Ltd ble dannet i 1968 som et konglomerat av statlig eide selskaper som utvant mineraler fra Negev-ørkenens gruver og Dødehavet. I 1977 startet Israel Chemicals Ltd sin første produksjon i utlandet, med kjøp av BK Giulini Chemie GmbH, en tysk kjemikalieprodusent. Dette ble fulgt opp i senere år med ytterligere utenlandske oppkjøp. Selskapet ble privatisert i Tel Aviv Stock Exchange i 1992.