Det brenner på Karmelfjellet. Vi får håpe at Karmel Winery ikke er berørt. Karmel Winery, Israels første og største vingård grunnlagt i 1882, fikk i september den prestisjefylte 2010 Decanter world Wine Award. Bare 0,25 prosent av de nesten 11 000 vinene som deltok i denne konkurransen som fant sted i Londons Royal Opera House i forrige måned vant en internasjonal trofe. Blant disse få seiersherrene var den israelske koshervinen fra Karmel Winery. Byen Zichron ligger på de solrike skråningene av Mount Carmel (Karmelberget), med utsikt over Middelhavet. Det ligger flere vingårder i området, inkludert Israels største vingård, Carmel Mizrahi, som produserer mer enn 15 millioner flasker om året. Det var franskjødiske Baron Edmond de Rothschild som oppdaget at området omkring byen var perfekt til dyrking av vinstokker, og vingården ble grunnlagt av 200 jødiske familier fra Romania. Baron Edmond de Rothschild satt byen på kartet ved å sende vinranker fra Frankrike og la dermed grunnen til landets første vinproduksjon siden bibelsk tid. Det var også den første industrien i Israel som hadde telefon og elektrisitet. Det var en Kayoumi Single Vineyard Shiraz 2008 av Røde Rhone sorter, som sikret prisen til den israelske vinprodusenten. Ifølge Israel21c er det en milepel for en israelsk produsent. Med denne prisen sluttet Karmel Winery seg til eliten av verdensklasseprodusenter, skrev den israelske nettavisen. Karmel-vinen fikk hard konkurranse fra franske, sydafrikanske, australske og greske viner. ”Israelske viner er på ingen måter ubetydelige, men dette er første gang de har tatt en trofe foran nesen til de tradisjonelle produsentene,” sier konkurransens direktør Guibert til Christelle. Juryen beskrev vinen som “stor og chunky med frukter av jorden, godt krydret og sensuell på ganen, masse eik, med stor utholdenhet og struktur.” httpv://www.youtube.com/watch?v=WFGjNkTSgUo&feature=player_embedded

Det brenner på Karmelfjellet. Vi får håpe at Karmel Winery ikke er berørt. Karmel Winery, Israels første og største vingård grunnlagt i 1882, fikk i september den prestisjefylte 2010 Decanter world Wine Award. Bare 0,25 prosent av de nesten 11 000 vinene som deltok i denne konkurransen som fant sted i Londons Royal Opera House i forrige måned vant en internasjonal trofe. Blant disse få seiersherrene var den israelske koshervinen fra Karmel Winery.

Byen Zichron ligger på de solrike skråningene av Mount Carmel (Karmelberget), med utsikt over Middelhavet. Det ligger flere vingårder i området, inkludert Israels største vingård, Carmel Mizrahi, som produserer mer enn 15 millioner flasker om året. Det var franskjødiske Baron Edmond de Rothschild som oppdaget at området omkring byen var perfekt til dyrking av vinstokker, og vingården ble grunnlagt av 200 jødiske familier fra Romania.

Baron Edmond de Rothschild satt byen på kartet ved å sende vinranker fra Frankrike og la dermed grunnen til landets første vinproduksjon siden bibelsk tid. Det var også den første industrien i Israel som hadde telefon og elektrisitet.

Det var en Kayoumi Single Vineyard Shiraz 2008 av Røde Rhone sorter, som sikret prisen til den israelske vinprodusenten. Ifølge Israel21c er det en milepel for en israelsk produsent. Med denne prisen sluttet Karmel Winery seg til eliten av verdensklasseprodusenter, skrev den israelske nettavisen.

Karmel-vinen fikk hard konkurranse fra franske, sydafrikanske, australske og greske viner. ”Israelske viner er på ingen måter ubetydelige, men dette er første gang de har tatt en trofe foran nesen til de tradisjonelle produsentene,” sier konkurransens direktør Guibert til Christelle.

Juryen beskrev vinen som “stor og chunky med frukter av jorden, godt krydret og sensuell på ganen, masse eik, med stor utholdenhet og struktur.”